GOLDCOCK 2008 Chardonay finish Black Stuff 62,7% 0,7l
Související produkty
Detailní popis produktu
GOLDCOCK 2008 Chardonay finish Black Stuff 62,7%
Červen 2008 byl ve Vizovicích speciální dobou. Probíhalo tady vzkříšení značky GOLDCOCK. Tedy ono probíhalo už nějakou dobu - zásoby i značka se koupila z ze zkrachovalého lihovaru v Těšeticích u Olomouce. Červen 2008 však představoval první vlastní pálení whisky GOLDCOCK.
Slad pro první pálení byl nakouřen přibližně na 10 ppm. Sladinka z bruntálské sladovny byla zakvášená pivovarskými kvasnicemi. Kvasila dva dny na 7,1% alkoholu. Destilace proběhla dvoustupňově na kotlích Arnold Holstein, kdy první destilace trvala šest a druhá osm hodin. Část destilátu z tohoto prvního pálení čekala následující cesta:
- Dne 23.6.2008 byl new make uložen do repasovaného sudu o objemu 273l. Při plnění měl NEWMAKE 63,5% alkoholu.
- Po více než dvanácti letech, přesně 12.8.2020 se whisky přesunula do středně toastovaného (Bordelaise MT) francouzského sudu z bednářství Mercier o objemu 225 litrů, ve kterém ve vinařství Spielberg leželo jejich Chardonnay.
- Finish trval 14 měsíců, přesně 12.10.2021 whisky opustila sud po Chardonnay.
Celkem vzniklo 298 lahví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Druh whisky: | Unpeated (není nakuřována) |
Obsah alkoholu (%): | 62,7 |
Obsah balení (l): | 0,7 |
Region: | Zlínský kraj |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie GOLDCOCK whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá GOLDCOCK whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. GOLDCOCK whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.