Kolumbie - John Hurtago 250g (espresso) Pikola
Související produkty
Detailní popis produktu
John Hurtado - Kolumbie 250g (espresso) Pikola
Doslova na zádech týmu Pikola, z Kolumbijských farem až do Šumperku přivezené omezené množství kávy!
John Hurtado vyrostl na otcově kávové farmě. V mládí se však rozhodl vycestovat do Spojených států a i přesto, že pocházel z rodiny farmářů, káva v jeho životě šla stranou. Po téměř 30 letech se rozhodl vrátit zpět do domoviny a převzít farmu po rodičích.
Rozhodl se změnit a zlepšit přístup nejen u běžných komoditních káv, ale i u exotických odrůd káv. Diverzifikace plodin byla jednou z jeho největších zkušeností v procesu pěstování kávy. Tímto krokem zjednodušil život sběračům kávy, zlepšil svou farmu a zároveň farmy sousedních pěstitelů kávy.”
V procesu zpracování se na konci každého dne se přinesené kávové třešně opláchnout ve vodní lázni. Zde se odstraní nečistoty, cizí materiál a zrna s nízkou hustotou či hmotnosti. Následně se provede ruční třídění, aby se odstranily třešně, které ještě nejsou v optimálním stavu zrání. Poté se káva zpracuje naturální metodou. Následující proces finálního sušení probíhá v sítích a na přímém slunci po dobu téměř čtyř týdnů. Nakonec se odeberou vzorky pro fyzikální a senzorickou analýzu, aby se určila výtěžnost a chuťový profil.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Obsah balení (g): | 250 |
Pražení: | espresso |
Region: | Olomoucký kraj |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kvalitní výběrová káva pražená pravidelně v menších dávkách. Taková káva je vždy čerstvá. Pikola praží velmi šetrně, tak aby podtrhli přirozenou chuť kávy. Tu si můžete vychutnat jak u přípravy klasického espressa, tak u oblíbených alternativních metod. Pražení probíhá na moderní technologii americké značky Loring a po upražení je káva balena pomocí stlačeného argonu. Tato prvotřídní kombinace prodlužuje čerstvost kávových zrnek o několik týdnů.