Kolumbie - Monte Bonito (Decaf) 250g (espresso) Pikola

349 Kč –14 %
picola2
349 Kč –14 % 299 Kč
Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
27.9.2023

Bezkofeinová káva s chuťovým profilem plným nugátového krému a cukrové třtiny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Monte Bonito (Decaf) - Kolumbie 250g (espresso) Pikola

Bezkofeinová káva, kterou zde představujeme pochází z majestátních hor Kolumbijských And z vesnice Monte Bonito v regionu Caldas. Místní pěstitelé kávy vlastní povětšinou farmy o rozloze 1 – 3 hektary a často se sdružují do asociací přes, které prodávají svou kávu dle aktuální denní sazby a kvality zpracování. Za dobrou kvalitu zpracování a vysušení zrna pod úroveň 11% dostávají extra prémie v závislosti na odkupujícím.

Ve městě Manizales se tato káva zpracovává novým způsobem pro odstranění kofeinu. Proces odstranění je umožněn díky hydrolýze kofeinu s ethylesterem kyseliny octové. Ten vzniká přirozenou fermentaci cukrové třtiny, z níž pochází pojmenování sugar cane decaf.

V první fázi se čerstvě zpracované a vysušené zelené zrno zvlhčí vodou a poté co změkne se několikrát promyje ve vzniklém roztoku z cukrové třtiny. V další fázi, po odstranění kofeinu ze zeleného zrna se zrno za pomoci vodní páry očistí od zbytku roztoku a pošle do sušících zařízeních. Zde při dosažené zbytkové vlhkosti mezi 10-12% obsahu vody se káva finálně pokryje tenkou vrstvou karnaubským voskem a pošle na export.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Obsah balení (g): 250
Pražení: espresso
Region: Olomoucký kraj
Druh kávy: Bezkofeinová

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Kvalitní výběrová káva pražená pravidelně v menších dávkách. Taková káva je vždy čerstvá. Pikola praží velmi šetrně, tak aby podtrhli přirozenou chuť kávy. Tu si můžete vychutnat jak u přípravy klasického espressa, tak u oblíbených alternativních metod. Pražení probíhá na moderní technologii americké značky Loring a po upražení je káva balena pomocí stlačeného argonu. Tato prvotřídní kombinace prodlužuje čerstvost kávových zrnek o několik týdnů.