Peru - Lucero Anayeli 250g (espresso) Pikola

Novinka
Značka: Pikola
379 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.10.2023

Káva z odrůdy catuai vám v chuti připomene mandarinkový kompot.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Peru - Lucero Anayeli 250g (espresso) Pikola

Farma pěstitelky Lucero Anayeli Torres a jejího manžela Elvise Reinerio Tineo Rafaela, patří ke špičce kávových farem v Peru. Proto se také se svými kávami umístil mezi 30 nejlepšími v soutěži Cup of Excellence, a to hned dva roky po sobě. O farmu samotnou, sběr kávy i její zpracování se stará celá rodina a proto dbají na tu nejvyšší kvalitu jejich rodinné produkce.

Jejich farma se nachází poblíž města Jaen v oblasti El Diamante. Jako jedna z mála oblastí v regionu má chráněná zalesněná území a právě díky tomu se daří zachovávat přirozené prostředí fauny a flory regionu. Pro farmy umístěné v tomto unikátním ekosystému, tak vzniká možnost pěstovat kávovníky v půdě bohaté na živiny.

Káva je zpracována tradiční promytou metodou. Třešně jsou po sesbírání očištěné v čerstvé vodě, poté odslupkované a uložené v plastových pytlích ve stínu po dobu 24 – 36 hodin. Následně je káva přenesena na plochy kde se suší na požadovanou zbytkovou vlhkost. Chuťový profil se vyznačuje specifickou ovocností a danou lehkostí čajových tónů danou lokálními podmínkami.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Obsah balení (g): 250
Pražení: espresso
Region: Praha

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Kvalitní výběrová káva pražená pravidelně v menších dávkách. Taková káva je vždy čerstvá. Pikola praží velmi šetrně, tak aby podtrhli přirozenou chuť kávy. Tu si můžete vychutnat jak u přípravy klasického espressa, tak u oblíbených alternativních metod. Pražení probíhá na moderní technologii americké značky Loring a po upražení je káva balena pomocí stlačeného argonu. Tato prvotřídní kombinace prodlužuje čerstvost kávových zrnek o několik týdnů.