Kamenný obchod v Ruské ulici je otevřen.

AKCE: Výprodej původních lahví GC 20 YO 49,2%

1 799 Kč –22 %
20yo
1 799 Kč –22 % 1 399 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Poslední původní ročník z Dolan. V Dolanech vypáleno, ve Vizovicích v nových sudech vyzráno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gold Cock 20 YO 49,2%

Po přesunu zásob destilátu z Dolan do Vizovic to vypadalo, že ročník 1999 nebude nijak speciální. Zjistilo se, že většinu času zrál v Dolanech ve starých, vyčerpaných sudech. Proto jej ve Vizovicích naplnili do nových, silně vypálených sudů o objemu cca 290 litrů, z Bednářství Bařina, a nechali je dozrát v nich. Doba zrání v nových sudech destilátu obrovsky prospěla. Vznikla tak velmi povedená whisky.

Gold Cock prochází postupným osvěžením značky, lahví a vlastně celého konceptu. Proto se s námi spojil Mirek Motyčka s tím, že by se mu hodilo "vystřílet" původní lahve (posledních cca 80ks), aby mohl Gold Cock přejít kompletně do nového hávu.

A tak je tady tato akce. Je to klasický win-win. Gold Cock si pročistí sklad. My a vy získáte skvostnou whisky v původních lahvích za skvělou cenu. No a kdo ví? Třeba se z této poslední šarže zabalené v původních lahvích stane investiční poklad.

Doplňkové parametry

Kategorie: vip
Obsah alkoholu (%): 49,2
Obsah balení (l): 0,7
Region: Zlínský kraj
Doba zrání: 20 let
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

gold-cock-cover

Historie Gold Cock whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá Gold Cock whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. Gold Cock whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.