Hruškovice
Hruškovice je po slivovici v ČR pravděpodobně nejoblíbenější pálenka. Pálení hruškových destilátů má tradici napříč Evropou. Každý kout starého kontinentu vyšlechtil vlastní oblíbené odrůdy. V ČR jsou pro pálení nejoblíbenější Čáslavky, nejčastěji se jedná o druh Kongresovky nebo hrušky Willams. Najdou se však i destiláty z méně obvyklých odrůd, jako je například Děkanka Robertova.
Oblíbené jsou hruškové destiláty archivované v dubových sudech. Archivací získávají typickou zlatavou barvu a jemnější chuť.
Nejprodávanější
Mezi destiláty z hrušek v popularitě jednoznačně vyčnívá odrůda "Williams". Je to především pro její neskutečné aromatické vlastnosti.
Stařená hruškovice odrůdy Williams je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna zraje při konstantní teplotě 15°C v sudech po cognacu.
Špičková Hruškovice Williams s certifikací kosher udělenou americkou židovskou Ortodox Union splňuje nejpřísnější výrobní kritéria.
Hruškovice z odrůdy Williamsova je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna při teplotě 15°C kvasí a zraje aromatická a chuťová paráda.
Skvělý archivní destilát stařený v dubovém sudu. Na 1 litr hruškovice se spotřebuje 13 kg hrušek odrůdy Williams.
Hruškovice Williamska té nejvyšší kvality. Jihočeské šikovné ruce vybírají ty nejlepší české hrušně čáslavky a s láskou palí klasickou hruškovou pálenku.