Podcast opití

Ponořte se spolu s námi do světa okouzlujícího pití, kde se s našimi hosty vzdálíme od běžného suchopárného rozhovoru a vstoupíme do hlubin opojení :-).

Hosté jsou povětšinou z oblasti lihovarnictví. Ovšem ne vždy. O pití se rád pobavím s každým, kdo k němu má co povědět.

#12 Lukáš Andrlík: Old Well whisky, ovocné pálenky stařené v sudech a sezónní gin

Před osmi lety přišel Lukáš na pohovor na místo šefkuchaře do hotelové resturace na Svachovce. Místo...

#11 Miloš Pokorný: Pivovar Glokner (Kde vařil, jaká piva rád pije, pivo vs. sladinka na whisky)

Pivovar Glokner patří k těm opravdu malým. Roční výstav je zhruba 700hl piva. Vládne mu sládek Miloš...

#10 Vašek Cvach: Svachovka (Kouzelné místo, kde se vyrábí pivo, whisky, pálenky, likéry i pralinky)

Co všechno je Svachovka? Je to hotel. Je to pivovar. Je to palírna. Je to čokoládovna. Je to golf. J...

#9 Mirek Motyčka: Rudolf Jelínek - historie firmy, sadaření, slivovice a ovocné pálenky

Rudolf Jelínek je největším producentem ovocných destilátů nejen v ČR, ale i světově. Platí to ovšem...

#8 Ondřej Halouzka: Aprés bar Praha

Díl č.8 podcastu opití.cz mě zavál do Vršovic. Na Kodaňskou ulici. Do baru, který vyčnívá hned z něk...

#7 Zdeny Kortis: The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar

Už sedmý díl našeho podcastu www.opiti.cz měl svou zastávku v legendárním Olomouckém podniku a u jed...

#6 Jura Omelka: Whisky palírna TŌSH

Ačkoliv je TŌSH Distillery jednoznačně whisky palírnou, pokusil jsem se v dnešním díle zaměřit hlavn...

#5 Ondřej Dlabola: Mladá Palírna Dlabka a její produkce

S Ondrou jsem poprvé potkal na degustaci. Myslím, že byla na téma podzimní ovoce. Degustace se nám p...

#4 Jiří Syrovátka: Generační hospodaření, spolupráce s pivovarem Bernard a práce se sudy

Dnešní díl podcastu jsem natáčel v Zámeckých sadech Chrámce. Doslova v sadech. A teda taky ve sklípk...

#3 Václav Rout: Whisky, česká whisky i ovocné destiláty

Tento díl podcastu opití.cz dosáhl přesně těch rozměrů, které jsem si vytyčil při díle prvním. Na za...