Krkonošská borůvka 29% 0,5l

795 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.5.2024

Příběh tohoto likéru se začal psát před asi 20 lety. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Krkonošská borůvka 29%

Před 20 lety byl na začátku pár desítek litrů borůvek...za 1/2 roku z nich macerací vzniklo něco fialově tekutého, poměrně silného ale výborného… dalších 10 let takto vznikal likér jen pro nás a přátele.

Chalupa na Rozcestí je legendární místo ležící na samotných hřebenech Krkonoš. Místo/bufet, kde padlo rozhodnutí zpřístupnit likér veřejnosti. Přestože poloha Bufetu je na staré pašerácké Slezské stezce, bylo potřeba legalizovat výrobu pro další prodej. V té době na našem trhu nebyl takovýto borůvkový likér, pouze zahraniční produkce, a to byla výzva.

K výrobě byl přizván Rychnovský lihovar, který má výrobní zázemí a bohaté zkušenosti s destiláty. Borůvky se macerují v jablkovici z odrůdu jablek Topaz (není je potřeba chemicky ošetřovat). Výroba je komplet ruční práce od macerace, po plnění do lahve.

Likér z hor nemůže být slaboučký, proto má skoro 30% alkoholu. Alkohol tedy obsahuje v podstatném množství. Za to neobsahuje konzervanty, barviva a podobný srágory.
Cukernatost je na spodní hranici pro likéry, cca 120 gr na 1l. To nejdůležitější jsou samozřejmě kvalitní borůvky pocházející z Krkonoš, převážně oblast Černé hory, trať je tajná, ale určitě není v zakázané zóně vstupu.

Etiketu na lahve nakreslila má kamarádka Anna Plešmídová (akademická malířka), která miluje Krkonoše a ráda zde maluje v plenéru.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovocné likéry
Obsah alkoholu (%): 29
Obsah balení (l): 0,5
Region: Královéhradecký kraj
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.1.2024
Úžasná mňamka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

chalupa_cover

Je to už asi dvacet lety, kdy kamarád Pavel Erat (vyhlášený řezník a milovník dobrého pití), který byl častým hostem Krkonošské rekreační chaty, poprosil o pár desítek litrů borůvek...a tak to celé začalo.

Za půl roku přivezl něco fialově tekutého, poměrně silného ale výborného… dalších 10 let takto vznikal likér jen pro nás a přátele.

Já se poté se ženou jal provozovat Chalupu na Rozcestí ležící na samotných hřebenech Krkonoš a rozhodl, že likér zpřístupním veřejnosti. I když poloha Bufetu je na staré pašerácké Slezské stezce, bylo potřeba legalizovat výrobu pro další prodej. V té době na našem trhu nebyl takovýto borůvkový likér, pouze zahraniční produkce, a to byla výzva.
K výrobě jsem přizval Rychnovský lihovar, který má výrobní zázemí a bohaté zkušenosti s destiláty. Borůvky se macerují v jablkovici z odrůdu jablek Topaz (není je potřeba chemicky ošetřovat). Výroba je komplet ruční práce od macerace, po plnění do lahve.

Likér z hor nemůže být slaboučký, proto má ten náš skoro 30% alkoholu. Alkohol tedy obsahuje v podstatném množství. Za to neobsahuje konzervanty, barviva a podobný srágory.
Cukernatost je na spodní hranici pro likéry, cca 120 gr na 1l. To nejdůležitější jsou samozřejmě kvalitní borůvky pocházející z Krkonoš, převážně oblast Černé hory, trať je tajná, ale určitě není v zakázané zóně vstupu.

Etiketu na lahve nakreslila má kamarádka Anna Plešmídová (akademická malířka), která miluje Krkonoše a ráda zde maluje v plenéru.