TŌSH Distillery Olomouc
TŌSH je červen 2018 a v srdci Hané – v Těšeticích blízko Olomouce vyrůstá lihovar. Tedy on už tu stál od konce 16. století, kdy ho nechal vybudovat opat olomouckého Klášterního Hradiska – Jiří Pavorin z Pavorinu…
TŌSH on vlastně vzniká podruhé.
TŌSH výroba se zaměřuje na suroviny z obilí z úrodné Hané. Roste všude okolo lihovaru. TŌSH pěkně od začátku, od zrníčka. Pomele se, odrmutuje, vykvasí a vydestiluje se voňavý destilát. Možná vás to překvapí, ale nejen ovoce, ale pšenice, žito a ječmen mají svoji vlastní intenzivní chuť. TŌSH, ona třeba žitná byla vždycky oblíbeným pitím.
TŌSH není to jen z naší hlavy. Navazujeme na tradici první české whisky – značky King Barley, vyráběné přímo tady u nás v pálenici od roku 1973. Všechno vybavení je původní. Od kvasných kádí, destilačního zařízeni, až po dubové sudy. První šarže King Barley whisky je od léta 2017 v bečkách.
TŌSH to by lihovar nebyl na Hané, kdyby nepálil i naše oblíbené ovocné destiláty -ŌVICE.
Legendární bylinný digestiv Jakamarus. Ideální digestiv po každém jídle, který podporuje zažívání a trávení. Jeho originální chuť je prověřena mnoha generacemi.
BATCH NO 1 vyniká komplexní, vybalancovanou chutí s důrazem na svěží tóny černého rybízu a jalovce.
Gina je řada ginů ze sudu. Stejný destilát, pokaždé jiný vliv sudu. Tento je druhý v pořadí.
Stránka 1 z 1 - 16 položek celkem