Medoviny

Nejprodávanější

medovy
 
479 Kč
Detail
barley liker
Novinka Tip
Skladem (> 5)
 
349 Kč
Detail
medovina
 
250 Kč
Detail
11 položek celkem
medovina propolis
Tip
240 Kč

Pan Vorlíček nechává vlastně většinu výroby medoviny na přírodě. Jen z vody, květového medu a macerovaného propolisu vzniká lehká medovina omamného aromatu.

kosticka medovina prirodni
249 Kč

Přírodní Medovina je lehký nápoj vyrobený z medu a 15 druhů klasických bylin podle staroslovanské receptury. Sladkou medovoou chuť doplňují tóny bylin.

medovina mandlova
250 Kč

Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.

medovina prirodni
250 Kč

Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.

medovina visnova
250 Kč

Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.

medovina svetla
250 Kč

Medovina světlé až vodové barvy s dominantní vůní medu.

medovina
Medaile
250 Kč

Tmavší medovina slámově žluté barvy se vyrábí z medu, který vytváří včelky ze snůšek lesů Vysočiny. Jemná chuť lesního medu a vůní pryskyřice.

clara
Vyzkoušeno
280 Kč

Clara - ovocná medovina prokvašená s moštem červeného vína, odrůdy Cabernet.

barley liker
Novinka Tip
349 Kč

King Barley je značka první československé whisky. Vznikla v Těšeticích v roce 1973, pod taktovkou národního podniku SELIKO. Spojením whisky, moravského medu, cejlonské skořice...

medovy
479 Kč

Medový Žufánek je likér s velice limitovanou produkcí (stovky ks) a neskutečně líbeznou chutí.

TRIO
Tip Medaile Limitka
690 Kč

Nejsladší alkohol pod sluncem je medovina. Kombinaci těch nejlepších a nejsladších si teď můžete koupit v našem balíčku.

Výroba nápojů ze zkvašeného medu je doložena už ve starověkém Sumeru. V Evropě ji dokládají nálezy z 5. století př. n. l.

Při výrobě medoviny je třeba zachovávat dokonalou čistotu a přesnou teplotu. Výroba sestává z několika hlavních fází: vaření, kvašení, dokvašování, filtrace a čeření a dezertace. Základní suroviny med a voda se dávají výsledné medovině nejen chuť, ale i barvu. Z lučního medu je medovina světlejší, z lesního tmavší a nejtmavší je z medu medovicového.

V 11.-12. století patřily české země k významným exportérům medoviny. V poslední době se odehrává obrození tohoto lahodného nápoje, díky kterému se na trh dostávají skvělé medoviny nejvyšší kvality.