Lihovárek je v provozu! Objednávky standardně zasíláme. Na prodejně budeme z bezpečnostních důvodu pouze vydávat objednávky vytvořené přes internet a dopředu uhrazené. Děkujeme, Kuba a Zdeněk.

Medoviny

Nejprodávanější

medovina prirodni
 
250 Kč
Detail
kbmini
King Barley ligueur 35% 0,1l
Novinka
Skladem (4)
 
150 Kč
Detail
kapky
 
429 Kč
Detail
10 položek celkem
medovina prirodni
250 Kč

Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.

kbmini
Novinka
150 Kč

Unikátní spojení medu, whisky a koření. Naprosto nečekaná a přitom skvělá kombinace, jen poněkud sladší. Je to prostě špičkový dezert.

kapky
429 Kč

Parťák pro sychravé počasí i špatnou náladu. Kouzelná kombinace vlastností medu, slivovice a bylin.

barley liker
Tip
349 Kč

Unikátní spojení medu, whisky a koření. Naprosto nečekaná a přitom skvělá kombinace, jen poněkud sladší. Je to prostě špičkový dezert.

medovina propolis
Tip
240 Kč

Pan Vorlíček nechává vlastně většinu výroby medoviny na přírodě. Jen z vody, květového medu a macerovaného propolisu vzniká lehká medovina omamného aromatu.

medovina
Medaile
250 Kč

Tmavší medovina slámově žluté barvy se vyrábí z medu, který vytváří včelky ze snůšek lesů Vysočiny. Jemná chuť lesního medu a vůní pryskyřice.

TRIO
Tip Medaile Limitka
740 Kč –6 %
699 Kč

Nejsladší alkohol pod sluncem je medovina. Kombinaci těch nejlepších a nejsladších si teď můžete koupit v našem balíčku.

medovina svetla
250 Kč

Medovina světlé až vodové barvy s dominantní vůní medu.

medovina mandlova
250 Kč

Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.

medovina visnova
250 Kč

Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.

Výroba nápojů ze zkvašeného medu je doložena už ve starověkém Sumeru. V Evropě ji dokládají nálezy z 5. století př. n. l.

Při výrobě medoviny je třeba zachovávat dokonalou čistotu a přesnou teplotu. Výroba sestává z několika hlavních fází: vaření, kvašení, dokvašování, filtrace a čeření a dezertace. Základní suroviny med a voda se dávají výsledné medovině nejen chuť, ale i barvu. Z lučního medu je medovina světlejší, z lesního tmavší a nejtmavší je z medu medovicového.

V 11.-12. století patřily české země k významným exportérům medoviny. V poslední době se odehrává obrození tohoto lahodného nápoje, díky kterému se na trh dostávají skvělé medoviny nejvyšší kvality.