GOLDCOCK Whisky
Historie GOLDCOCK whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá GOLDCOCK whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. GOLDCOCK whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.

První čistě ve Vizovicích a na kotlech Arnold Holstein vypálená whisky. Strávila 10 let v českých silně vypálených dubových sudech.

První silně nakouřený Gold Cock. Není charakteristicky ovocný, ale jak ve vůni, tak v chuti se prosazují květinové tóny. Přirozeně se suchým uzeným dozvukem.

Poslední původní ročník z Dolan. V Dolanech vypáleno, ve Vizovicích v nových sudech vyzráno.
Stránka 1 z 1 - 16 položek celkem