GOLDCOCK Whisky
Historie GOLDCOCK whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá GOLDCOCK whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. GOLDCOCK whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.

První silně nakouřený Gold Cock. Není charakteristicky ovocný, ale jak ve vůni, tak v chuti se prosazují květinové tóny. Přirozeně se suchým uzeným dozvukem.

První čistě ve Vizovicích a na kotlech Arnold Holstein vypálená whisky. Strávila 10 let v českých silně vypálených dubových sudech.

Poslední původní ročník z Dolan. V Dolanech vypáleno, ve Vizovicích v nových sudech vyzráno.
Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem