Gold Cock Whisky
Historie Gold Cock whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá Gold Cock whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. Gold Cock whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.

První silně nakouřený Gold Cock. Není charakteristicky ovocný, ale jak ve vůni, tak v chuti se prosazují květinové tóny. Přirozeně se suchým uzeným dozvukem.

Průřez produkce značky Gold Cock obsahuje poslední původní whisky z destilérky v Dolanech, první whisky vypálená ve Vizovicích a nasládlá pšeničná whisky.

Degustační sada whisky Gold Cock, prohlídka historie i pohled do budoucnosti nejznámější české značky whisky.

Poslední původní ročník z Dolan. V Dolanech vypáleno, ve Vizovicích v nových sudech vyzráno.
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem