Absinthe
Absint vznikl v 18. století jako koncentrát chutí a vůní destilovaných z nejlepších bylin, který se před vlastní konzumací ředil studenou vodou dle preferencí daného konzumenta.
Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený dle původního receptu a postupu.
V originálním absintu nejsou žádná sladidla, barviva, umělá aromata, jedná se o kompletně přírodní produkt. Nejslavnějšího období Absitové historie se nazývá Belle epoque. Ve Francii se tehdy v roce 1910 vypilo až 36 000 000 litrů ročně. Námi nabízené produkty navazují na toto období. Dnes by si na nich pochutnávali umělci jako Vincent Van Gogh, Toulouse Lautrec, Ernest Hemingway a další.
Moderní svět rozlišuje v současnosti dva druhy absinthu. První je francouzský (nebo švýcarský), který se vždy destiluje a označujeme ho jako pravý absint (absinthe). Pije se celá staletí ředěním studenou vodou obvykle v poměru 1:3. Důsledkem se mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche. Druhá varianta bohužel vznikla v ČR v devadesátých letech. Této variantě se nebude věnovat a nikdy ji nebude nabízet.
Nejprodávanější
Druhý produkt v Bohemian řadě, bohémský absint odkazující na pravděpodobně jediný předválečný absint v Česku, destilovaný Josefem Archlebem v Dobrušce.
Reprodukce nejstaršího absintového receptu. Absint tak, jak chutnal na svém počátku. Lahvován v roce 2024.