Hruškovice
Hruškovice je po slivovici v ČR pravděpodobně nejoblíbenější pálenka. Pálení hruškových destilátů má tradici napříč Evropou. Každý kout starého kontinentu vyšlechtil vlastní oblíbené odrůdy. V ČR jsou pro pálení nejoblíbenější Čáslavky, nejčastěji se jedná o druh Kongresovky nebo hrušky Willams. Najdou se však i destiláty z méně obvyklých odrůd, jako je například Děkanka Robertova.
Oblíbené jsou hruškové destiláty archivované v dubových sudech. Archivací získávají typickou zlatavou barvu a jemnější chuť.
Nejprodávanější

Mezi destiláty z hrušek v popularitě jednoznačně vyčnívá odrůda "Williams". Je to především pro její neskutečné aromatické vlastnosti.

Hruškovice Williamska té nejvyšší kvality. Jihočeské šikovné ruce vybírají ty nejlepší české hrušně čáslavky a s láskou palí klasickou hruškovou pálenku.

Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...

Jednodruhová hruškovice vypálená čistě z méně časté odrůdy Charneuská (Arněská). Hrušně jsou vypěstovány v BIO režimu.

Špičková Hruškovice Williams s certifikací kosher udělenou americkou židovskou Ortodox Union splňuje nejpřísnější výrobní kritéria.

Medově ovocnou chuť hrušek po zrání v sudech doplňují tóny vanilky, ořechu a částečně i čokolády.

Hruškovice z odrůdy Williamsova je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna při teplotě 15°C kvasí a zraje aromatická a chuťová paráda.

Skvělý archivní destilát stařený v dubovém sudu. Na 1 litr hruškovice se spotřebuje 13 kg hrušek odrůdy Williams.

Nechte se přivinout do náruče omamné vůně hrušek odrůdy williams s něžným dotekem maliny.

Do temna vypálený dubový sud krásně podtrhne a zakulatí, chuť a vůni zralých hrušek a jadýrek

Novinka v rámci sadařské edici společnosti R.Jelínek. Poprvé jde o produkt čistě z jejich sadů v Chille.