Agnes Zelená Bohdaneč
Palírna Agnes Jana Kadlece a Miloše Fišera v Bohdanči na Kutnohorsku je trochu laboratoř. Intenzivní vůně kvasu, bublání a spousta trubek mnoha tvarů i velikostí.
"Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec.
Dlouholetým favoritem palírny je rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. Ryngle je sladší zelená švestka, která má odlišnou chuť i aroma. "Spousta milovníků Slivovice by po vyzkoušení Rynglovice na tradiční Slivovici zanevřela," dodává hlavní postava palírny. Zkuste ji! Pokud tedy budete mít kliku a jejich často nedostupný skvost ukořistíte.
Mezi další produkty, které je třeba zmínit patři hruškovice muškatelka - méně obvyklá odrůda, která je famózní; medovec - tedy pálenka z medoviny a meadicine gin - světově unikátní gin, jehož základem je právě medovec. Je to taková ginová pohádka.
Tři roky zkoušel, ochutnával a vymýšlel Honza Kadlec svůj gin. Od začátku věděl jedno - nebude postaven na velejemném lihu. Jako základ bude využit ušlechtilý destilát.
Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...
Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.
Rynglovice je sladší a vzácnější variantou slivovice. Strom Renklóda nese jméno po francouzské královně Klaudii Francouzské.
Největší legální lahev plná lahodného destilátu z hrušek, které se destilují v souladu s předpisy kašrut (כשרות).
Vyrobit medovec není žádný med. Chce to trpělivost...nejprve musí vzniknout medovina, vyzrát a pak se teprve může destilovat.
Největší legální lahev plná lahodné slivovice, která se destiluje v souladu s předpisy kašrut (כשרות).
Likér spojující lehkou kyselost višní s kořením a sladkostí medu. Dokonale vyvážená lahůdka.
Stránka 1 z 1 - 29 položek celkem