Agnes Zelená Bohdaneč
Palírna Agnes Jana Kadlece a Miloše Fišera v Bohdanči na Kutnohorsku je trochu laboratoř. Intenzivní vůně kvasu, bublání a spousta trubek mnoha tvarů i velikostí.
"Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec.
Favoritem palírny je rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. Ryngle je sladší zelená švestka, která má odlišnou chuť i aroma. "Spousta milovníků Slivovice by po vyzkoušení Rynlovice na tradiční Slivovici zanevřela," dodává hlavní postava palírny. Zkuste ji!

Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...

Rynglovice je sladší a vzácnější variantou slivovice. Strom Renklóda nese jméno po francouzské královně Klaudii Francouzské.

Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.
Stránka 1 z 1 - 16 položek celkem