Agnes Zelená Bohdaneč

Palírna Agnes Jana Kadlece a Miloše Fišera v Bohdanči na Kutnohorsku je trochu laboratoř. Intenzivní vůně kvasu, bublání a spousta trubek mnoha tvarů i velikostí.
"Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec.
Favoritem palírny je rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. Ryngle je sladší zelená švestka, která má odlišnou chuť i aroma. "Spousta milovníků Slivovice by po vyzkoušení Rynglovice na tradiční Slivovici zanevřela," dodává hlavní postava palírny. Zkuste ji!
Tip
Vyzkoušeno
Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...
321
Nová odrůda jablkoně a zcela nová odrůdová pálenka v portfoliu lihovaru Agnes.
2315
Tip
Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.
156
1928
Limitka
Tři roky zkoušel, ochutnával a vymýšlel Honza Kadlec svůj gin. Od začátku věděl jedno - nebude postaven na velejemném lihu. Jako základ bude využit ušlechtilý destilát.
1835
327
Voňavý likér ze zralých bezinek a bezového květu slazený pouze vlastním medem.
5457
Hruškovice je oblíbená kvůli výrazné chuti a vůni. Hruškovice z palírny Agnes je oblíbená i pro svou dokonalou čistotu a kosher kvalitu.
318
Klasický destilát z jablek pálený v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.
315
3354
3603
3387
3388
Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.
515
Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.
514
3615
Na lihovaru Agnes je sympatické, že používají takřka výhradně své suroviny. Pro pálenky vlasní sady, pro medoviny med od vlastních včelstev.
324
3612
BRONZE
Odrůdový speciál z dílny lihovaru Agnes.
2312
Pivovice vypálená z ležáku a uleželá 18 měsíců v dubovém sudu.
3609
Nejoblíbenější český destilát ze švestek destilováný v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.
153
Jemná pálenka vznikla dvoustupňovou destilací z pozdních kyselých višní. To je něco, co chcete ochutnat.
5064
Likér spojující lehkou kyselost višní s kořením a sladkostí medu. Dokonale vyvážená lahůdka.
5157
Stránka 1 z 1 -
26 položek celkem