Kdoulovice
Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Jelikož není pěstování kdoulí běžná věc, je bohužel pálenka, která je naprosto úžasná, nedostatkové zboží. Obvykle se totiž vyrábí jen ve velmi omezeném množství. Důvodem není jen malá dostupnost surovin, ale i malá výtěžnost a hlavně velká náročnost přípravy kvasu.
Kdoule jsou totiž velmi tvrdé a nepoddajné. Garantujeme, že práci vynaloženou na překapání těchto destilátů oceníte a budete chtít kupovat zas a znovu :-).
Nejprodávanější

Po několika letech jsme oprášili projekt Lihovárek experience, ve kterém se snažíme nabízet netradiční produkty vysoké kvality.

Kdoulovice je ovoce, které v plné kráse ukazuje kouzlo destilace. Kdoule, extrémně aromatické ovoce, které ovšem kvůli své tvrdosti vlastně nejde čerstvé ochutnat přetváří do...

Zralé kdoule mají sladkou a aromatickou chuť, ale surové jsou velmi tvrdé a kyselé. Proto patří do kotle, pak do lahve a nakonec na jazyk.

Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Když už vznikne, je to obvykle jen ve velmi omezeném množství. Důvodů je mnoho: velmi omezené množství plodů, minimální výtěžnost a hlavně...

Kdouloň obecná, nevysoký strom, který plodí intenzivně vonící a pro destilát stvořené ovoce. A přesně z takového ovoce je tento destilát.