Kdoulovice
Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Jelikož není pěstování kdoulí běžná věc, je bohužel pálenka, která je naprosto úžasná, nedostatkové zboží. Obvykle se totiž vyrábí jen ve velmi omezeném množství. Důvodem není jen malá dostupnost surovin, ale i malá výtěžnost a hlavně velká náročnost přípravy kvasu.
Kdoule jsou totiž velmi tvrdé a nepoddajné. Garantujeme, že práci vynaloženou na překapání těchto destilátů oceníte a budete chtít kupovat zas a znovu :-).
Nejprodávanější
![kdoule](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/3039_kdoule.jpg?60debfa2
)
Kdoulovice je ovoce, které v plné kráse ukazuje kouzlo destilace. Kdoule, extrémně aromatické ovoce, které ovšem kvůli své tvrdosti vlastně nejde čerstvé ochutnat přetváří do...
![kdoulovice](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/6333_kdoulovice.jpg?65b3c7e2
)
Destilát, který dokonale konzervuje, koncentruje a dokonce i koncertuje chuť kdoulí.
![kdoule sud](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/6209_kdoule-sud.jpg?6571def0
)
Netradiční. Intenzivní. Hřejivé. To všechno platí o tomto destilátů, který pojí voňavou kdoulovici se sudem po Cognacu.
![andula1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/5797_andula1.jpg?64776328
)
Pálenka s vůní, kterou cítíte i za rohem. Vůni doplňuje uhrančivá chuť, ve které najdete exotické tóny ananasu.
![kdoule](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/5058-2_kdoule.jpg?64383b46
)
Mikroskopická série 54 lahví, která vznikla tradičním předvařením kdoulí, následným kvašením a destilací.
![kdoulovice](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/5615_kdoulovice.jpg?64350712
)
Zralé kdoule mají sladkou a aromatickou chuť, ale surové jsou velmi tvrdé a kyselé. Proto patří do kotle, pak do lahve a nakonec na jazyk.
![kdoulov](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/6290_kdoulov.jpg?65a158d9
)
První kdoulovice, kterou v Zámeckém lihovaru Blatná pálili. Je to velmi vzácná pálenka, ať už z pohledu získání surovin, tak náročnosti na výrobu kvasu.