Baues Chilli Oil 160ml
Detailní popis produktu
Baues Chilli Oil 160ml
Produkt obsahuje velké množství lahodných křupavých kousků, které pomáhají k parádnímu chuťovému zážitku. Olej vyniká jemnou pálivostí a komplexním chuťovým profilem.
Co je Baues Chilli Oil (neboli „BCO")?
Jedná se o výrazně ochucený a aromatizovaný olej, který obsahuje velký podíl chutných částeček. Receptura vychází ze sečuánského chilli oleje. Vyniká krásnou barvou, vůní a chutí. Jeho předností je, že neklade na první místo pálivost, ale komplexní chuťový zážitek. Ten je výsledkem kombinace aromatických koření macerovaných v oleji za tepla, směsi několika druhů různě pálivých paprik, sezamu, soli, cukru a sečuánského pepře.
Při výrobě je využíván řepkový olej, který je lehce doladěn 100% sezamovým olejem.
Hlavní charakteristiky:
- komplexní chuťový zážitek, jemná pálivost, křupavé kousky chilli, voňavá směs koření, veganské, bez chemie.
Jak olej vzniká?
Tajemství chuti BCO spočívá v receptuře a specifickém výrobním procesu. V první fázi se olej za tepla aromatizuje směsí vonných koření. V druhé fázi se do oleje přidá velké množství směsi chilli paprik, sezamu, cukru, soli a sečuánského pepře. Olej s kořením reaguje, umožňuje lepší uvolňování chuti a proměňuje charakter jednotlivých složek. Olej necháváme vychladnout a následně ručně plníme do sklenic.
Jak se používá?
Vezměte lžičku, promíchejte olej s pevnými částečkami a směs přidejte do vaření nebo na hotové jídlo.
Při vaření na pánvi je vhodné olej použít, až ke konci vaření, aby případně nedošlo ke spálení kousků chilli a dalšího.
Při pečení v troubě např. kuře či pečená zelenina, přidáváme spíš na posledních 20 minut, opět proto, aby se vše nespálilo. V případě, že se jedná o pomalé pečení na nižší teploty je možné olej použít už od začátku přípravy.
Olej je vhodný na marinování masa i zeleniny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ručně vyráběný sečuánský chilli olej. Kořením infuzovaný, plný křupavých kousků chilli a dalších dobrot. Jemná pálivost a komplexní chuťový zážitek.
Bacha! Způsobuje závislost.
Chtěli byste si rozšířit paletu chutí, které běžně používáte při vaření a dochucování jídel? Baví vás lehce a středně pálivá jídla, ale určitě ne šílená pálivost, která potlačí všechno ostatní? Zajímalo by vás, co vám v puse udělá sečuánský pepř? Tady to máte.