Nejprodávanější

Slivovice o tradiční síle 50% alk. a s využítím tradičního postupu kvašení i destilace vč. pecky.

Žufánkova Slivovica je evergreen, který není třeba pijákovi kvalitních ovocných pálenek představovat. Unikátní cuvée z 8 odrůd švestek nemající chuťovou ani aromatickou...

Vyhlášené višně z jihočeských Lhenic jsou základem tohoto ovocného pokladu.

Horňácká Slivovice byla vždycky pojem. Horňácké ovoce při síle 50%. Co víc si přát.

Na sluncem zalité Hané vyzrálé hrušky jsou základem tohoto destilátu.

Destilát, který vznikl blendem několika odrůdových destilátů, které zrály v sudech odlišnou dobu.

Jednodruhová slivovice z odrůdy švestek Durancie. Méně klasických 47%. Chuť klasicky neodolatelná.

Nová Stanley je jemná slivovice s příjemnou ovocnou chutí a nasládlým mandlovým aroma pecek.

Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...

Digestiv, který typickou hořkost doplňuje o sladké tóny.

Tradiční slivovice s velkým podílem pecku ku ovocné mase švestky.

Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.

Horňácká mirabelkovice je díky peckám krásně voňává pálenka. Ve vůni i chuti najdete tóny mandlí až marcipánu.

Stařená slivovice je zlatým hřebem z ovocné produkce Lihovaru Žufánek. Díky zrání v dubovém sudu získá slivovice zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny. Jedna šarže Žufánkovi...

Tradiční ovocný destilát s ještě tradičnější mandlovou vůní a chutí. Archivní kousek z roku 2006.

Hruškovice je oblíbená kvůli výrazné chuti a vůni. Hruškovice z palírny Agnes je oblíbená i pro svou dokonalou čistotu a kosher kvalitu.

Klasický destilát z jablek pálený v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.

Vyrobit medovec není žádný med. Chce to trpělivost...nejprve musí vzniknout medovina, vyzrát a pak se teprve může destilovat.

Trochu exotická pálenka, která je ovšem z ryze českého ovoce rostoucího za humny palírny.

Nejoblíbenější český destilát ze švestek destilováný v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.

Jemná pálenka vznikla dvoustupňovou destilací z pozdních kyselých višní. To je něco, co chcete ochutnat.

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.

Jedno druhová hruškovice vypálená čistě z méně časté odrůdy Koporečka. Hrušně jsou vypěstovány v BIO režimu.

Jednodruhová třešňová pálenka. Konkrétně jde o odrůdu třešní Granát, které jsou pěstované v režimu BIO.

Pálenka z Černého rybízu patří mezi raritní destiláty. Nepálí se prostě tak často. Většina rybízu končí v koláčích...

Dvě odrůdy hrušek (Konference a Bohemica) společně prokvasili, prošli destilací a poté odpočinuli několik měsíců v sudu.

Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.

Renet je výjimečný destilát. Na rozdíl od většiny pálenek z jablek není pálen z jablečného kvasu, ale z cidru, který vyrobila místní firma BBCidre.

Ovocný destilát vyráběný trojstupňovou destilací. Slivovice je kvašená bez pecek pro získání jemné chuti a vůně.

Ovocný destilát vyráběný trojstupňovou destilací. Slivovice je kvašená bez pecek pro získání jemné chuti a vůně.

Jemný višňový destilát z odrůdy višní, kterou si netroufáme vyslovit ani napsal :-).

Jemný višňový destilát z odrůdy višní, kterou si netroufáme vyslovit ani napsal :-).

Už jen přivonění vás posadí na židli. První doušek ten už posílá do kolen.

Lokální specialita. Plody švestek odrůdy Durancie totiž pocházejí jen z obce Kuželov, kde sídlí palírna.

Horňácká hruškovice z lokálního ovoce. Tradiční, jemná a dobře pitelná. Přesně taková je tradiční hruškovice.

Horňácká hruškovice williams z lokálního ovoce. Krásně voňavá, jemná a dobře pitelná.

Horňácká hruškovice z lokálního ovoce. Tradiční, jemná a dobře pitelná. Přesně taková je tradiční hruškovice.

Jaká vypadá pravá Horňácká Meruňkovice? Je folklórní, krásná a hlavně dobrá. A je z Kuželova.

Jaká vypadá pravá Horňácká Meruňkovice? Je folklórní, krásná a hlavně dobrá. A je z Kuželova.

Horňácká mirabelkovice je díky peckám krásně voňává pálenka. Ve vůni i chuti najdete tóny mandlí až marcipánu.

Tradiční slivovice s velkým podílem pecku ku ovocné mase švestky.

Horňácká Slivovice byla vždycky pojem. Horňácké ovoce při síle 50%. Co víc si přát.

Terkelice je, ve slovenské a moravské vinařské oblasti, historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.

Terkelice je, ve slovenské a moravské vinařské oblasti, historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.

Tradiční 50% třešňovice je ideální parťák pro výjimečné chvíle.

Jaká má být pravá Horňácká Višňovice? Lokální, tradiční a především lahodná. Prostě ta z Kuželova.

Jaká má být pravá Horňácká Višňovice? Lokální, tradiční a především lahodná. Prostě ta z Kuželova.

Říká se, že pod komínem chutná pivo nejlépe. Hrušky na tuto hruškovici rostou vlastně pod kotlem pálenice a pro pálenku zjevně platí to samé, co pro pivo :-).

Intenzivní vůně dokonale zralé sladké hrušky, která naladí vaše smysly na první doušek.

Destilát plný slunečního tepla a šťavnatých hrušek Lucasova, které rostou na úrodných svazích jižní Moravy.

Zralé kdoule mají sladkou a aromatickou chuť, ale surové jsou velmi tvrdé a kyselé. Proto patří do kotle, pak do lahve a nakonec na jazyk.

Chuť Moravských vinic koncentrovaná do skvostného destilátu.

První, výrazně limitovaná edice třešňovice, vyrobená z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia z vlastního sadu v Kostelanech u Kroměříže.

Třešňovice ze sklizně roku 2022 z pozdních odrůd třešní Kordia a Regina.

Durancia Skanzen je prvotřídní ovocný destilát s nezaměnitelnou a charakteristickou chutí a vůní. Tato je doplněna o med.

Slivovice, která patří do kategorie těch “odpeckovaných”. Přesto je to jednoduše pecka.

Odrůdová hruškovice, která zrála 13 měsíců v sudu po víně odrůdy Chardonnay.

Tato hruškovice Williams vám připraví neopakovatelný aromatický i chuťový zážitek.

Jablka pro tento pro česko snad nejtradičnější destilát pochází ze stromů v oblasti Jičína.

Kdouloň obecná, nevysoký strom, který plodí intenzivně vonící a pro destilát stvořené ovoce. A přesně z takového ovoce je tento destilát.

Netradiční. Intenzivní. Hřejivé. To všechno platí o tomto destilátů, který pojí voňavou kdoulovici se sudem po Cognacu.

Jste stejně jako my milovníci meruněk? Pak neváhejte a ochutnejte tento skutečný klenot.

To, že meruňkovice v sudu po vínovici (brandy) nádherně hraje už víme. Tohle je další důkaz této pravdy.

To, že meruňkovice v sudu po vínovici (brandy) nádherně hraje už víme. Tohle je další důkaz této pravdy.

Destiláty z černého rybízu patří mezi ty nejvýrazněji aromatické.

Tento nejtradičnější ovocný destilátů pochází ze švestek pěstovaných na jihu Čech a na Jičínsku.

Tradiční hruškovice z Raspenavy s výraznou vůní a lehkým, pitelným chuťovým profilem.

Tradiční hruškovice z Raspenavy s výraznou vůní a lehkým, pitelným chuťovým profilem.

Ochutnejte třešně, které vyzrály pod slunečním svitem na Hané, konkrétně v olomouckém regionu.

Spolupráce palírny Raspenava ze Severních Čech s vinařstvím Martin Šebesta z Dolních Dunajovic.

Spolupráce palírny Raspenava ze Severních Čech s vinařstvím Martin Šebesta z Dolních Dunajovic.

V malých sadech na Jičínsku ještě před východem slunce probíhá sklizeň višní. Ty se rovnou v sadu třídí a míří na Raspenavu. Do destilérky.