GOLDCOCK 1999 24yo BLACK STUFF Private Cask 60,9% 0,7l

Novinka Limitka
3 990 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

První lahvování privátní edice pro Black Stuff byl ročník 1992, stáčeno bylo v roce 2016.

Ke 20letému výročí této barové legendy se koná návrat k magické dvacet čtverce!

Detailní informace

Detailní popis produktu

GOLDCOCK 1999 24yo BLACK STUFF Private Cask 60,9% 0,7l

Jedná se o poslední původní ročník ze staré palírny. Ročník 1999 byl vypálen v Tešeticích u Olomouce a zrání probíhalo v Dolanech.

Whisky zrála v sudech z českého dubu ve velikosti okolo 300l. Po roce 2006 byly veškeré zásoby převezeny do Vizovic. Zde byla whisky přečerpána do nových sudů z bednářství Bařina. V roce 2019 byl například vydán Single Cask 1999 po rumu, 58,6%.

V roce 2019 se tato whisky poprvé ochutnala. Byla skvělá! Ale přeci jen jí něco chybělo. U tohoto stáčení se na další staření do chuťového profilu hodil francouzský dub. Byl to sud po vínu, který už byl několikrát použitý. Skvěle se tedy hodil pro staření tohoto staršího destilátu, aby svou dřevnatostí nebyl až moc dominantní. Ročník 1999 zrál v tomto sudu přes 3 roky, kdy do sebe ideálně dostal lehce krémové tóny, mléčnou čokoládu a hlavně komplexnost po zrání v předchozím novém českém sudu.

Tasting notes

  • VŮNĚ: Sladké, ovocně-květinové tóny
  • CHUŤ: Zralé meruňky, mléčná čokoláda, kandované ovoce, Studentská pečet
  • DOZVUK: Bohatý, dlouhý, intenzivní

U každé lahve je booklet s voucherem na ochutnání tohoto single casku v baru Black Stuff, který je také ambasádou značky GOLDCOCK a najdete zde přes 30 různých stáčení této značky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky, Unpeated (nenakuřována) whisky
Druh whisky: Unpeated (není nakuřována)
Obsah alkoholu (%): 60,9
Obsah balení (l): 0,7
Region: Zlínský kraj
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie GOLDCOCK whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá GOLDCOCK whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. GOLDCOCK whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.