Radlík Višňový likér 20% 0,5l

499 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
3.7.2025

Višňovka? Višňové portské? Portské s višňovým twistem? Nazývejte ho dle libosti, užívejte plnými doušky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Radlík Višňový likér 20% 0,5l

Oblíbený sladkokyselý likér je, který není (jak je obvyklé) dolihován rafinovaným lihem. Tady je použita špičková višňovice.

V té se macerují pečlivě vybrané višně. Výsledek tohoto spojení se zakulatí medem a ještě zraje v dubovém sudu po portském víně. Ten k plnému višňovému profilu přidává kávové a vanilkové tóny.

Palírna Radlík

V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí. 

Jejich destilační zařízení prošlo v čase obrovským vývojem. Topili dřevem, topili plynem, dnes používají plynové zářiče, díky kterým dokáží řídit teploty v nejmenších detailech.

Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty. 

Jejich autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Destilatér | Likérník | Tvůrce: Kamil Kutina
Obsah alkoholu (%): 20
Obsah balení (l): 0,5
Region: Středočeský kraj

Košt

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TT Avatar autora | 30.6.2025
Tohle je královna višńovek, opravdu se tomu dá říkat višňové portské (současně mám otevřené třicetileté portské, a ta kulantnost a vznešenost je hodně podobná). Použití višňovice tomu dává vyšší rozměr, chuť není jednostranná ale rafinovaná, v pěkné sklence hodně seriózní záležitost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

background

V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí.

Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.

Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.