Le Duc Charmant - Créme De Cassis Jenčík 16% 0,5l

279 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
18.12.2024

Podmanivá chuť rybízové šťávy dělá z Creme de Cassis opravdového společníka nejen na dámský večírek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Le Duc Charmant - Créme De Cassis Jenčík 16%

Creme de Cassis je vynikajícím ovocným likérem pocházejícím ze srdce vinařského ráje – Dijonu v Burgundsku. Vytvořili jej před dávnými lety zkušení vinaři, aby jím vylepšili vína suchá, méně aromatická a kyselejší.

Základní složkou Cassisu je šťáva z černého rybízu. Díky tomu má nezaměnitelnou, jiskřivě nachovou barvu. Přírodní, chemií nedotčený produkt.

  • Chuťové tóny: Hlavní složku tvoří lahodná chuť černého rybízu, která prostupuje do celého nápoje a dělá z něj opravdovou dámskou lahůdku.
  • Způsob podávání: Nejlépe si jej vychutnáte samostatně nebo v kombinaci se suchým bílým nebo šampaňským vínem. Světoznámou je receptura dle kanovníka Kira, bývalého dijonského starosty.

Tip na drink:

Kir: Do vinné sklenice s plochým dnem smícháme ⅓ až ¼ Creme de Cassis a dolijeme vychlazeným suchým bílým vínem, například Chardonnay.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovocné likéry
Obsah alkoholu (%): 16
Obsah balení (l): 0,5
Region: Plzeňský kraj
Složení: voda, cukr, líh, rybízová šťáva

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Lihovarské řemeslo je s rodem Jenčíků neoddělitelně spjato po čtyři generace. První záznamy se nesou až do roku 1878, kdy se narodil první Jenčík, který se později rozhodl věnovat této delikátní práci. Dnes je tomu přes sto let, kdy se s otce na syny a dcery přenáší odkaz práce otců a s láskou se předává dál.

V první generaci šlo primárně o výrobu kvalitního lihu z přírodních surovin. Další generace poté přidala výrobu destilátů ze švestek a jiných druhů domácího ovoce. Logickým vyvrcholením bylo vytvoření originálních lihovin, ke kterému rod Jenčíků dospěl ve třetí generaci. Po změně režimu se podařilo v r. 1991 začít podnikat v rodinné firmě.

A co považují Jenčíkovi za základ? Lásku k jejich řemeslu.