Anton Kaapl Pomerančový likér 22% 0,5l
Související produkty
Detailní popis produktu
Anton Kaapl Pomerančový likér 22%
Výbušně plná chuť pomeranče. Hutná až olejnatá textura, aby ne... likér vzniká macerováním čerstvé pomerančové kůry ve velejemném lihu. Následně se přidává cukr. Tohle není žádný tlamolep. Jde o sofistikovaný nápoj plný slunce, který poslouží samotný stejně i jako boží základ do drinku.
Typický je jemný zákal.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovocné likéry |
---|---|
Obsah alkoholu (%): | 22 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Region: | Jihočeský kraj |
Složení: | voda, velejemný líh, macerát pomerančové kůry a bylin, cukr |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Anton Kaapl (1884 – 1948) založil rodinnou tradici pálení ovocných destilátů. Byl palič, válečný veterán Velké války, starosta obce Jílovice a příslušník jednoho z nejstarších rodů žijících v obci. V Jílovicích (Gilowitz) žije rodina minimálně od roku 1658.
Rodinný lihovar v Jílovicích vznikl na základě dlouholetých zkušeností s pěstitelským pálením. Pálí dle neustále inovovaných rodinných receptur a technologických postupů. Ovoce vybírá osobně rodina Káplova u nejlepších evropských sadařů. Vybírají jen ty nejzralejší a nejšťavnatější plody. Destiláty ředí měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňová destilace a stárnutí alkoholu. To tvoří pro mlsné jazyky výjimečnou dobrotu.