Navrátilova slivovica 50% 0,5l

799 Kč
Dále nenabízíme

Od roku 1922 pálí pod kotlem rodina Navrátilů. Aby oheň nevyhlasl a slivovica kapala se stará již 5. generace.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Navrátilova slivovica 50% 

Příběh Návrátilovi slivovice se začal psát už před 100 lety. V roce 1922, kdy pálenici založil František Navrátil. Od té doby se řemeslo dědí z otce na syna. Dnes pracuje v palírně čvrtá a pátá generace Navrátilů. Šestá generace pomalu dorůstá, aby za 20 či 30 let převzala otěže rodinného podniku.

Folklórní slivovica pálená na dřevu 

V pálenici se drží rodinné tradice a postupy. Destilace probíhá na letitém kotli, pod kterým se topí dřevem. Vzniká tak slivovice, která je ze všech na trhu asi nejblíže domácí pálence. Prostě folklór se vším všudy. V pálenici o velikosti obývacího pokoje každý rok vznikne jen zhruba 4000 lahví. 

cover_2

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovocné destiláty
Obsah alkoholu (%): 50
Obsah balení (l): 0,5
Region: Zlínský kraj
5
12x
4
0x
3
1x
2
1x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
3
Y Avatar autora | 26.11.2019
Trochu za očekáváním. Pěkná lahev, pěkný příběh. Dělali jsme testing čtyř lidí z oboru. Řekněme že průměr.
5
Avatar autora | 6.5.2019
+ výborná

5
Avatar autora | 6.5.2019
+ výborná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

cover_2

Radek Navrátil je čtvrtou generací páleničářů. Adam a David Navrátilovi jsou generací pátou. Je zjevné, že v případě rodiny Navrátilů se řemeslo opravdu předává z otce na syna.

20. října 1922 zažádal Radkův praděda František o povolení ku stavbě pálenice ve své zahradě. Bylo mu vyhověno. Od té doby nebylo ani jedné zimy, kdy by se v pálenici nepálilo. Je to už 97 zim a roků, kdy rodina Navrátilů přitápí pod kotlem a destiluje voňavý kvas.

V pálenici drží tradiční postupy a pálí stejně, jako jejich předci. Slivovici vyrábí dvojitou destilací. První surovinový kotel má objem 250l. Druhý tzv. rektifikační kotel je na 100l. Pomalou destilací, kdy 250l kvasu se pálí nejprve 1,5 hodiny v kotli surovinovém, se potom v menším rektifikačním přepaluje rovněž 1,5 hodiny.

Pod oběma kotli se topí dřevem. Slivovice stejná, jaká se dělala před 100 lety.