Zlínský kraj

Stařená slivovice je zlatým hřebem z ovocné produkce Lihovaru Žufánek. Díky zrání v dubovém sudu získá slivovice zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny. Jedna šarže...

Třikrát destilovaná slivovice s nezaměnitelnou švestkovou chutí a vůní mandlí.

Sladká, rafinovaná, svůdná. Taková je vůně této meruňkovice. Jemná a intenzivní, taková je její chuť.

Lokální specialita. Plody švestek odrůdy Durancie totiž pocházejí jen z obce Kuželov, kde sídlí palírna.

Špičková Hruškovice Williams s certifikací kosher udělenou americkou židovskou Ortodox Union splňuje nejpřísnější výrobní kritéria.

První pálenka z plodů planě rostoucí trnky, která zrála v sudu. V něm předtím ležela třešňovice. Velmi jemná a uhlazená, v chuti s patrnou lehkou trpkostí dřeva, doplněná...

Menší, zelený, sladší a méně obvyklý druh slivoně než je švestka. Vzácná a krásně aromatická pálenka.

Pro Slovácko není nic tradičnějšího než slivovice. A tato vzniká přímo v pálenici Centra Slováckých tradic. Tu je potřeba zkusit a nesúdit :-).

Poctivá slivovice z pomezí Valašska a Slovácka. Kvašena a destilována tradičně s "kostkou". Tedy peckou. Ta se v chuti výrazně a příjemně projevuje.

Poctivá slivovice z pomezí Valašska a Slovácka. Kvašena a destilována tradičně s "kostkou". Tedy peckou. Ta se v chuti výrazně a příjemně projevuje.

Ručně sbírané Slovácké třešinky, dvojnásobná destilace a ředění vodou na 47 %. Nic víc není ani třeba.

Červený rybíz většinou putuje do koláče. Tentokrát se dostal do limitované edice kvasného destilátu z Veselého Gruntu.

Destilát z odrůdy jablek Moravská jadernička, které byly vypěstovány ve vlastních sadech společnosti R. JELÍNEK.

Sada zlatých Vizovických slivovic od roku 2011 do roku 2018. 8 let. 8 sklizní. 8 lahví.

Jednoodrůdový destilát ze švestek odrůdy Presenta vypěstovaných ve vlastním sadu společnosti RUDOLF JELÍNEK ve Vizovicích na Těchlově, v lokalitě U Střelnice.

13. ročník odrůdové slivovice z vlastního vizovického sadu "Na Střelnici".

Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Když už vznikne, je to obvykle jen ve velmi omezeném množství. Důvodů je mnoho: velmi omezené množství plodů, minimální výtěžnost a hlavně...