Ovocné destiláty, Strana 3
- Slivovice
- Jablkovice
- Hruškovice
- Meruňkovice
- Vínovice
- Kdoulovice
- Mirabelkovice
- Rynglovice
- Třešňovice
- Višňovice
- Broskvovice
- Bezinkovice
- Malinovice
- Jahodovice
- Jeřabinky
- Šípkovice
- Oskerušovice
- Exotické destiláty
- Pivní pálenky
Nejprodávanější
Netradiční. Intenzivní. Hřejivé. To všechno platí o tomto destilátů, který pojí voňavou kdoulovici se sudem po Cognacu.
Lahodná malinová lahůdka, kde se prolínají jemné nuance čokolády a zralých malin, doprovázené lehkým osvěžujícím nádechem máty.
To, že meruňkovice v sudu po vínovici (brandy) nádherně hraje už víme. Tohle je další důkaz této pravdy.
Tradiční hruškovice z Raspenavy s výraznou vůní a lehkým, pitelným chuťovým profilem.
Netradiční destilát kombinující sladkou, těžší chuť višní se sudem, ve kterém předtím zrála peated whisky.
Menší, zelený, sladší a méně obvyklý druh slivoně než je švestka. Vzácná a krásně aromatická pálenka.
Pro Slovácko není nic tradičnějšího než slivovice. A tato vzniká přímo v pálenici Centra Slováckých tradic. Tu je potřeba zkusit a nesúdit :-).
Ručně sbírané Slovácké třešinky, dvojnásobná destilace a ředění vodou na 47 %. Nic víc není ani třeba.
Pálenka z malin je takřka vždy luxusní záležitost. V destilátu z dílny Ullesdorfu se navíc mísí maliny lesní a domácí.
Jednodruhová slivovice z nejsladší odrůdy Čačanská rodná. Většina slivovic kombinuje několik druhů švestek. Tato je jedinečná použitím nejsladší odrůdy s menšími plody.
Destilát z odrůdy jablek Moravská jadernička, které byly vypěstovány ve vlastních sadech společnosti R. JELÍNEK.
Velmi vydařená, bohatá sklizeň vyzrálých švestek roku 2022 přinesla několik skvostných odrůdových slivovic. Odrůdovou specialitou byla vybrána odrůda Valjevka.
Meruňkovice odrůdy Velkopavlovická poležela v sudu, ve kterém předtím zrála brandy. Co to udělalo s její chutí? Moc pěkné věci.
Lehkou kyselinkou navinulá chuť višní je po spojení se sudy po Old Well whisky doplnila o sladké marcipánové tóny.
Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Když už vznikne, je to obvykle jen ve velmi omezeném množství. Důvodů je mnoho: velmi omezené množství plodů, minimální výtěžnost a hlavně...
Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.