Radlík Královské jablko 45% 0,7l

1 450 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
7.11.2025

Toto je královské jablko - single cask edice. Existuje 350 číslovaných lahví o objemu 0,7 litru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Radlík Královské jablko 45%

Speciální jablečný destilát, který zrál v dubovém sudu po italském víně Amarone della Valpolicella. Původně měl jít destilát z tohoto sudu do klasického blendu. Po ochutnání se v palírně rozhodli jinak. Samostatně.

Název Královské jablko odkazuje ke korunovační insignii, ze které s trochou nadsázky vznikl. Autorská grafika od Jiřího Krále vychází z motivu, kdy panovník na chvíli odkládá své královské jablko, které ho tíží, a obdivuje obyčejné jablko, které mu přináší radost a uvolnění.

Sud po víně Amarone de Valpolicella

Amarone della Valpolicella (zkráceně Amarone) je ikona mezi víny regionu Veneto. Patří mezi nejvýznamnější italská vína a představuje dokonalé spojení elegance a tradičního vinařského umění. Jeho výroba je výjimečná. Hrozny se po ruční sklizni ukládají na slámu, kde pomalu vysychají a ztrácejí až 45 % své hmotnosti, čímž se koncentruje jejich chuť. Následuje pomalá více než měsíční fermentace a několikaleté zrání v dubových sudech. Výsledkem je víno s plným tělem, vysokým obsahem alkoholu a bohatou komplexností. Právě tyto vlastnosti se samozřejmě zrcadlí i do tohoto jablečného destilátu, který v sudu po Amarone zrál.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jablkovice
Druh Jablkovice: Sudové jablkovice (Kalvádos)
Obsah alkoholu (%): 45
Obsah balení (l): 0,7
Region: Středočeský kraj

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

background

V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí.

Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.

Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.