Ovocné destiláty
- Slivovice
- Jablkovice
- Hruškovice
- Meruňkovice
- Vínovice
- Kdoulovice
- Mirabelkovice
- Rynglovice
- Třešňovice
- Višňovice
- Broskvovice
- Bezinkovice
- Malinovice
- Jahodovice
- Jeřabinky
- Šípkovice
- Oskerušovice
- Exotické destiláty
- Pivní pálenky
Nejprodávanější
Původní odrůda švestek, kterou všemožné choroby de facto zařadily do červené knihy ovocných stromů. Nesmírně vzácná pálenka, která je v neposlední řadě neskutečně dobrá.
Stařená slivovice je zlatým hřebem z ovocné produkce Lihovaru Žufánek. Díky zrání v dubovém sudu získá slivovice zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny. Jedna šarže Žufánkovi...
Sladce voňavý destilát vyráběný v malých seriích. Držitel medaile ze San Francisco World Spirits Competition.
Nejlepší Vínovice, která vzniká v České Republice. Při ochutnání rychle pochopíte důvody, proč získává tolik ocenění. Jemný destilát o síle 45% s aromatem vinného parfému.
Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...
Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.
Stařený jednodruhový destilát ze švestek odrůdy Čačanská rodná sklízených v podhůří jesenických hor.Slivovice zraje v sudech po portském víně, ze kterého má i nádhernou ružovou...
Rynglovice je sladší a vzácnější variantou slivovice. Strom Renklóda nese jméno po francouzské královně Klaudii Francouzské.
Ušlechtilý jablečný destilát zrající v dubových sudech. Limitovaná roční edice je 600 ks láhví.
Vyrobit medovec není žádný med. Chce to trpělivost...nejprve musí vzniknout medovina, vyzrát a pak se teprve může destilovat.
Delikátní, harmonický a ušlechtilý destilát z vína odrůdy Frankovka.
Ušlechtilý destilát z vína burgundských odrůd, který po destilaci zrál nerezovém tanku po dobu více než 1 roku.
Blumovice je jedna z velmi neobvyklých pálenek, na které na trhu málokdy narazíte.
Speciální odrůdová jablkovice z edice Blatenských destilátů je vyrobena z odrůdy Golden delicious.
První kdoulovice, kterou v Zámeckém lihovaru Blatná pálili. Je to velmi vzácná pálenka, ať už z pohledu získání surovin, tak náročnosti na výrobu kvasu.
Kvasná malinovice je vzácnost, kterou v limitované edici připravil Zámecký ovocný lihovar.
Jihomoravské meruňky odrůdy Velkoopavlovická, pozorné vedení kvasu a pomalá destilace. Zaklad voňavého ušlechtilého destilátu.
Jablkovice je po slivovici druhá nejčastěji pálený destilát v ČR. Jablkovice je vypálená z čerstvých českých jablíček odrůdy Melrose v měděné destilační komoře.
Asi nejvyhledávánější vlastností mirabelkovic je jejich výrazné mandlové aroma. A to tady najdete.
Hrozny z odrůd muškátů jsou jedny z nejvhodnějších k výrobě pálenky. No a tady je.
Pálenka z malin je takřka vždy luxusní záležitost. V destilátu z dílny Ullesdorfu se navíc mísí maliny lesní a domácí.
Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.