Sudličkova Slivovice 50% 1,5l
Související produkty

Nová odrůda jabloně a zcela nová odrůdová pálenka v portfoliu lihovaru Agnes.

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.

Tato Moravská jablkovice z dubového sudu je vynikající destilát, který v sobě spojuje tradiční moravskou výrobu s hlubokým a komplexním charakterem.

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.

Na kostkách z francouzského dubu stařený destilát.

Jednoodrůdová jablkovice z odrůdy Spartan.

Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.
Detailní popis produktu
Sudličkova Slivovice 50% 1,5l
Pro výrobu se používají vyzrálé švestky, které jsou před kvašením odpeckovány a podrceny. Vznikne tak kvas, který pozvolna minimálně 60 dnů kvasí přirozenou cestou.
Po klasické destilaci se slivovice nechává odpočinout, aby byla před cestou k zákazníkovi jemnější.
Na 1 litr pálenky je potřeba 9-13 kg švestek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slivovice |
---|---|
EAN: | 8594043360709 |
Kvašeno a destilováno: | Bez pecky |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 1,5 |
Region: | Pardubický kraj |

Jednoodrůdová bio pálenka z Ústeckého kraje.

Plná, vyvážená a nádherně hladká.

Destilát, který vznikl blendem několika odrůdových destilátů, které zrály v sudech odlišnou dobu.

Vysoká kvalita, lokální suroviny a ruční práce. Nic více za jablkovicí z Podorlické palírny není.

Voňavá a plná pálenka z 5ti odrůd jablek.

Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ve středověkém zemědělském dvoře v obci Lhota Sudličkova vznikají stejnojmenné pálenky a likéry.
Matěj Sudlička byl roku 1480 ustanoven místním hejtmanem a vdechl místu život. Za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Od roku 1998 se zde opět rozběhla tradice lihovarnictví. Z počátku šlo o malou pěstitelskou pálenici, jejíž věhlas během let dovedl majitele i k vlastní výrobě ovocných destilátů a lihovin.
Od dob, kdy se ve zdejším zemědělském dvoře pálilo za pomocí starověkého Alembiku jsou už dávno minulostí, ale zdejší pálenky mají nadále kvality alchymistických elixírů.