Sudličkova Slivovice 50% 1,5l
Související produkty

Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.

Dlouhým zráním zakulacení Jablkovice té nejvyšší kvality. Budete mít pocit, že se procházíte sadem.

Destilát, který vznikl blendem několika odrůdových destilátů, které zrály v sudech odlišnou dobu.

Speciální odrůdová jablkovice z edice Blatenských destilátů je vyrobena z odrůdy Golden delicious.

Tradiční jablečný destilát z rodinného lihovaru v Úhonicích.

Nová odrůda jabloně a zcela nová odrůdová pálenka v portfoliu lihovaru Agnes.

Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.
Detailní popis produktu
Sudličkova Slivovice 50% 1,5l
Pro výrobu se používají vyzrálé švestky, které jsou před kvašením odpeckovány a podrceny. Vznikne tak kvas, který pozvolna minimálně 60 dnů kvasí přirozenou cestou.
Po klasické destilaci se slivovice nechává odpočinout, aby byla před cestou k zákazníkovi jemnější.
Na 1 litr pálenky je potřeba 9-13 kg švestek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slivovice |
---|---|
EAN: | 8594043360709 |
Kvašeno a destilováno: | Bez pecky |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 1,5 |
Region: | Pardubický kraj |

Jednoodrůdová jablkovice z odrůdy Spartan.

Jablkovice jako žádná jiná. Výrobní proces se inspiroval mexickým mezcalem a vznikl destilát úplně nových parametrů.

Voňavá a plná pálenka z 5ti odrůd jablek.

Destilát z odrůdy jablek Moravská jadernička, které byly vypěstovány ve vlastních sadech společnosti R. JELÍNEK.

Plná, vyvážená a nádherně hladká.

Jednoodrůdová jablkovice z odrůdy Spartan.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ve středověkém zemědělském dvoře v obci Lhota Sudličkova vznikají stejnojmenné pálenky a likéry.
Matěj Sudlička byl roku 1480 ustanoven místním hejtmanem a vdechl místu život. Za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Od roku 1998 se zde opět rozběhla tradice lihovarnictví. Z počátku šlo o malou pěstitelskou pálenici, jejíž věhlas během let dovedl majitele i k vlastní výrobě ovocných destilátů a lihovin.
Od dob, kdy se ve zdejším zemědělském dvoře pálilo za pomocí starověkého Alembiku jsou už dávno minulostí, ale zdejší pálenky mají nadále kvality alchymistických elixírů.