Gold Cock PEATED 49,2% 0,7l

Vyzkoušeno
699 Kč
Skladem (> 5 ks)
Můžeme doručit do:
2.11.2020

První silně nakouřený Gold Cock. Není charakteristicky ovocný, ale jak ve vůni, tak v chuti se prosazují květinové tóny. Přirozeně se suchým uzeným dozvukem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gold Cock PEATED 49,2% 0,7l

Ve Sladovně Bruntál se při sušení sladu spálilo třikrát víc rašeliny než obvykle. Výsledkem je na úroveň nakouření, které i ve Skotsku označuje silně nakouřené whisky. Řádově jde 30 PPM.

Destilovala se pomalu, jak jen to šlo. Destilát se nechal zrát v repasovaných sudech z Bednářství Bařina. Tahle whisky je jiná nejen díky jasně rozpoznatelnému silnějšímu nakouření, ale především tím, že právě větší množství rašeliny dává tomuto destilátu zcela nový rozměr.

Jaká je?

Vůně je uzeně nakouřená, ale nikterak štiplavá. Najdete v ní jemné tóny medu. Chuť je z počátku hodně ostrá, rychle však přechází do dlouhotrvající sladkosti. Jednoznačně skvělá whisky za super peníze.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárky pro muže
Druh whisky: Nakouřená
Obsah alkoholu (%): 49,2
Obsah balení (l): 0,7
Region: Zlínský kraj

Recenze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 16.10.2020
topovka! Na úrovni Lagavulin a spol.
5
J Avatar autora | 14.10.2020
Super whisky! Za tu cenu jsem nečekal zázraky a nakonec jsem byl obrovsky překvapen. Pomalu dopíjím a objednávám znova.

gold-cock-cover

Historie Gold Cock whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá Gold Cock whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. Gold Cock whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.