GOLDCOCK 2016 Peated Springbank 62,1% 0,7l

2 990 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Nejnovější single cask plnění GOLDCOCK whisky, která zrála pět a půl roku, z toho více než jeden rok v sudu po whisky Springbank.

Detailní informace

Detailní popis produktu

GOLDCOCK 2016 Peated Springbank 62,1% 0,7l

V roce 2016 zkoušela palírna Rudolf Jelínek společně s Bruntálskou sladovnou poprvé nakouřit slad větším než malým množstvím kouře. Konkrétně se při tomto prvním pokusu v roce 2016 spálilo trojnásobné množství rašeliny a výsledkem byla whisky, která změnila pravidla hry. GOLDCOCK Peated se stal nejprodávanější whisky nejen na Lihovárku, ale i v celém portfoliu výrobce.

Z tohoto přelomového ročníku se vydestilovalo a nalahvovalo přibližně pět tisíc lahví. Poslední sud tohoto mimořádně povedeného pití dostal možnost velebně si poležet v sudu po single malt whisky Springbank. Právě tento sud uzavře příběh ročníku 2016. Celkem tak tato whisky zrála pět a půl roku a z toho více než jeden rok v sudu po Springbank. Je to úplně poslední sud ročníku 2016 a současně první v sudové síle. Užijte si nezvykle květinovou vůni, charakteristicky dřevitou chuť GOLDCOCK whisky a uzený, nakouřený závěr.

 

LIMITOVANÁ EDICE: 299 lahví

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky
Druh whisky: Peated (nakuřovaná)
Obsah alkoholu (%): 62,1
Obsah balení (l): 0,7
Region: Zlínský kraj
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

gold-cock-cover

Historie GOLDCOCK whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá GOLDCOCK whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. GOLDCOCK whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.