Gold Cock 10 YO 49,2% 0,7l

899 Kč
Skladem (> 5 ks)
Můžeme doručit do:
1.12.2020

První čistě ve Vizovicích a na kotlech Arnold Holstein vypálená whisky. Strávila 10 let v českých silně vypálených dubových sudech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gold Cock 10 YO 49,2%

Rok 2008 je prvním rokem, ve kterém Gold Cock poprvé ze 100% vznikal ve Vizovicích. Zakvášela se sladinka, prvně proběhla destilace na kotlech Arnold Holstein. Klasická dvoukotlová destilace sladinky z Bruntálu přináší výsledek, který se v čase výrazně přiblížil k původním sladovým whisky z Těšetic a Dolan. Tato whisky zraje celou dobu v silně vypálených dubových sudech o objemu cca 270 litrů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky
Obsah alkoholu (%): 49,2
Obsah balení (l): 0,7
Region: Zlínský kraj
Doba zrání: 10 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 9.11.2020
První sklenka, první dojem....a ten je vynikající. Porovnám-li s mojí oblíbenou Talisker 10y, tak jsem opravdu mile překvapen. Nakouřená je GoldCock luxusně, tady plný počet bodů. Barva nádherně zlatokaramelová, bez dobarvení. Bezprostředně po nalití a ochutnání silně štípe na špičce jazyka a skoro 50% alk. je zkrátka znát. Neuděláte chybu lehkým zákapem vodou anebo jí dejte chvilku čas na vydýchání ve sklence. Kouřové aroma po napití zůstane, bude vám ale jemněji klouzat do krku. Těžko hledat chybku. Opravdu parádní záležitost a vím, co budu mít na sváteční tabuli během Vánoc! :)

gold-cock-cover

Historie Gold Cock whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá Gold Cock whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. Gold Cock whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.