Peated (nakuřovaná) whisky
Nakouřená (peated) whisky je taková, u které při sladování docházelo k nakuřování rašelinou. Tento postup je typický pro Skotské whisky. Ovšem nakouřené whisky najdete na celém světě. Všude tam, kde najdete i nějaké naleziště rašeliny. Tedy i v ČR.
![Artboard1 6](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/6869-1_artboard1-6.jpg?66911d94
)
V Těšeticích vypěstovaný slad odrůdy Overture, zpracování v blízké bruntálské sladovně a palírnou bednářsky upravené sudy. To je základ. Další vrstva chuti je z lokálních...
![Artboard1 10](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lihovarek.cz/user/shop/detail/6586-1_artboard1-10.jpg?661a07ed
)
Jak vzniká whisky King Barley? Je to nekonečné hledání nejlepší kombinace. Hledání nejvhodnějšícho sladu, rašeliny, kvasnic a sudů.