Po 2 letech měníme logo! Pravda. To je docela silné prohlášení vzhledem k úpravě, kterou jsme na logu provedli. Změna je vlastně dost drobná, ale ve své podstatě zásadní. Když jsme začínali, chtěli jsme logo, které by symbolizovalo ovocný strom a rukodělnost či snad folklórnost produktů. Kamarád Pavel nám udělal krásné logo, které vše vystihovalo. Hned jsme si ho zamilovali. Během 2 let se ...
Blog, Strana 7
Existuje spousta pověr o tom jak se pozná kvalitní slivovice. Rozhodli jsme se tak o tomto tématu udělat krátký rozhovor s jedním z nejpovolanějších. Na naše otázky odpověděl Kamil Kutina, který už přes 15 let vede provoz lihovaru Radlík a déle jak 5 let je členem předsednictva unie destilatérů. Tady jsou jeho odpovědi: Jak se pozná kvalitní Slivovice? Měla by mít 45 - 55% alkoholu a neměla by b...
Informace o pálenkách z hrušek, abyste věděli, že i tato pálenka může mít hodně podob. Nejen v tenisu dominují Williamsky Stejně jako na tenisových kurtech i v destilačních kotlích dominují, bavíme-li se o hruškovici, Williamsky. Na rozdíl od Slivovice, pro jejíž výrobu se používá kolem deseti odrůd švestek, pochází hruškovice až na vyjímky z odrůdy Williamsova neboli Čáslavka. Po Williamskách ...
Nápoj, který vznikl v Anglii, ale populární je na celém světě, kde v současnosti probíhá i tzv. ginová horečka. Ta se projevuje jeho zvýšenou spotřebou, ale i výrobou. Podle právního rámce ČR existují v zásadě tři druhy ginu: Gin "nejsprostší" druh ginu. Vzniká tak, že se vezme líh (zemědělského původu) a ochutí se schválenými aromatickými látky přírodního původu. V chuti, ale musí domin...
Od prvního nápadu utekl skoro rok a my neměli e-shop. Byli jsme líný. A upřímně i dost vytížení. Chtělo to prostě impulz. Ten přišel v podobě svatby. Zdeněk s manželkou Marcelou nechtěli žádné svatební dary. Dostali tedy e-shop. Marcela byla nadšená! Měsíc před svatbou jsem nakoupil první zásoby: pálenky z Radlíka, ze Lžína, z Koštic a likéry z Beskydské likérky. Celkem šlo o necelýc...
20.10.2016. Vyrážíme směr Ostrava. Jedeme na marketing festival, za vzděláním. A taky na Stodolní…za zábavou. Už ve vlaku se bráníme nudě v jídelním voze, kde ladíme formu. Po odhození kufrů na hotelu, jehož volba se ukázala až prorockou (k tomu se ještě dostaneme a Radek zaslouží přípitek), se posouváme na přednášky. Po krátkém intermezzu na festivalovém koncertu vyrážíme dobít Stodolní - ...