Pleva Medovina z akátového medu 12% 0,5l
Související produkty
Detailní popis produktu
Pleva Medovina z akátového medu 12%
Nejoblíbenější jednodruhové medové víno Akátové medové víno se připravuje kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Nejde o recept předávaný z generace na generaci, jsme o vlastní originální recepturu. Inspirace je z knížek, proces výroby byl konzultován s vinařem. Medovina kvasí při teplotě 22 až 25 stupňů, některé kvasí při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže. Pomalé kvašení se provádí zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medoviny |
---|---|
Obsah alkoholu (%): | 12 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Region: | Královéhradecký kraj |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma Pleva sídlí v Potštejně v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování včelích produktů. Nás zajímá samozřejmě především jejich medovina.
K jejich výrobě se používá pouze kvalitní český med.