Muškatelka
V České republice se tato odrůda hrušky pěstuje v menším množství, ale lze ji najít u některých pěstitelů v ovocných sadech a zahrádkách.
Je to stará česká pozdně letní odrůda s malými žlutavými šťavnatými plody s navinulou a muškátově kořenitou chutí. Vhodná na přímý konzum, sušení, povidla a samozřejmě i pálení. Vytváří mohutné zdravé dlouhověké stromy, mimořádně odolné. Vhodná je i do vyšších poloh.
Hruška Muškatelka se vzhledem ke své výrazné, specifické chuti používá při výrobě špičkových pálenek.
Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...
Špičková Hruškovice Williams s certifikací kosher udělenou americkou židovskou Ortodox Union splňuje nejpřísnější výrobní kritéria.
Mezi destiláty z hrušek v popularitě jednoznačně vyčnívá odrůda "Williams". Je to především pro její neskutečné aromatické vlastnosti.
Hruškovice Williamska té nejvyšší kvality. Jihočeské šikovné ruce vybírají ty nejlepší české hrušně čáslavky a s láskou palí klasickou hruškovou pálenku.
Hruškovice z odrůdy Williamsova je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna při teplotě 15°C kvasí a zraje aromatická a chuťová paráda.
Destilát plný slunečního tepla a šťavnatých hrušek Lucasova, které rostou na úrodných svazích jižní Moravy.