GOLDCOCK Gin 40% 0,7l
Související produkty
Detailní popis produktu
Gold Cock Gin 40%
Proč vznikl Gold Cock Gin?
Protože ve Vizovicích má s whisky společného víc, než by se mohlo na první pohled zdát. Především v obou případech destilát vzniká po sezóně ovoce, tedy na jaře. Nejdřív se asi měsíc destiluje gin a poté dva měsíce whisky. Obě věci tak logicky výborně doplňují a prodlužují destilační sezónu lihovaru. Navíc s jalovcem tu mají super dlouhou zkušenost, víc než sto dvacet let ho pálí na borovičku.
A podobně jako Gold Cock Whisky, i gin se vyrábí podle určitého staršího vzoru. Ve Vizovicích se gin vyráběl od sedmdesátých do konce devadesátých let.
Spousta whiskových značek na celém světě začíná výrobou ginu, nebo jím doplňuje svou produkci, protože to dává smysl. Destilační kotle potřebujete prakticky stejné, kvasné nádoby i tanky na zrání také. Obrovský rozdíl je v době zrání.
Výsledkem je gin, který je primárně určen k pití. V dobrém slova smyslu nenáročný gin, který si na nic nehraje. Samotný nebo v G&T či jiných klasických drincích, fungovat by měl skvěle.
Doplňkové parametry
Kategorie: | London Dry Gin |
---|---|
Obsah alkoholu (%): | 40 |
Obsah balení (l): | 0,7 |
Region: | Zlínský kraj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie GOLDCOCK whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá GOLDCOCK whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. GOLDCOCK whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.