Jak jsme se stěhovali

Někdy v květnu jsme shledali naše současné prostory v Ruské ulici, jako nedostatečné. Respektive nedostatečné pro blížící se podzimní a Vánoční sezónu. Ani přes tradičně okurkové léto nebylo v našem obchodě/skladu mnoho místa. A tak jsme začali intenzivně jednat.

Prahu jsem prochodil křížem krážem. Viděl jsem asi milion inzerátů na různé komerční obchody. Některé v centru, jiné na okraji města. Po různých handrkováních a podrazech jsme nakonec přesídlili na sídliště. Konkrétně na sídliště Velká Ohrada, ze kterého uděláme epicentrum kvalitního pití. Není to pro nás úplně neznámá lokalita. Pravidelně (už dvakrát :-D) se tu zjevujeme na labužnickém Ohrada Food Festivalu.

Aby nebylo stěhování jednoduché, rupla mi 14 dní před stěhováním achilovka. 10 dní před akcí mi ji v Motole sešili a mohli jsme do akce.

Když přišel víkend přesunu, rozdělili jsme na tři party:

  1. Demontáž: 4 lidi
  2. Jezdci: 2 řidiči dodávek (ano, hádáte správně s achilovkou řídit lze)
  3. Kompletace a stavba: 4 lidi

10 lidí, 2 dny a je hotovo. Teda... čeká nás ještě dost práce v novém, ale přestěhování několika tisíc lahví, aniž by se jediná poškodila a následné odeslání všech objednávek tak, že zákazníci žádné stěhování nepostřehli (s výjimkou 2 objednávek)...to je husarský kousek hodný stěhovacího experta JUDr. Radosty.

Zveme Vás tímto do našeho nového domova, bývalé lékárny (dnes naplněné spoustou léků na žaludek či náladu) na adrese Prusíkova 2577/16 v přízemí Centrum Velká Ohrada. Jsme hned vedle prodejen Teta drogerie, Albertu a Pepco. 

PS: Závěrem se více než sluší poděkovat bandě, díky které jsme stěhování zvládli. Nejvíc, jako ostatně vždycky, pomohl táta (je jednoduše nejlepší ♥), šikovné ruce pro montáž a demontáž měl náš vrchní oficír Viktor, můj brácha a synovec. Pečlivé ruce pro balení měly kámoška Terka a Viktorova přítelkyně Kája. Za volantem měl trpělivost kámoš Jirka a potřebnou býčí silou vládl další kámoš (můj nestarší - už od kolíbky) Honza. Moc, moc, moc díky. Bez vás jsme bychom byli v řiti.

 

 


Nešlo o naše první stěhování. Vlastně už bylo několikáté. Nejprve jsme se stěhovali z mého sklepa do skladu kamaráda ze školy (a prodejce nádherného, ručně broušeného skla - koukněte, třeba si u něj vyberete www.hcrystal.cz). Poté jsme se stěhovali do našeho prvního obchodu. Tam jsme vydrželi 1,5 roku. Teď nás čeká opět nový start.