Radlík Kdoulovice 43% 0,5l

799 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.2.2023

Kdoulovice je ovoce, které v plné kráse ukazuje kouzlo destilace. Kdoule, extrémně aromatické ovoce, které ovšem kvůli své tvrdosti vlastně nejde čerstvé ochutnat přetváří do jemné, voňavé a velmi pitelné pálenky. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Radlík Kdoulovice 43%

Kdoule je v českých končinách bohužel stále relativně málo pěstovaný strom. Má to svou logiku...užitek najde pouze v marmeládách a především destilátech. 

V dobré kvalitě a dostatečném množství jí není jednoduché získat. Proto plody, z nichž palič Kamil Kutina vydestiloval tuto pálenku pochází až z Makedonie.

  • Aroma: Velmi ovocné, dokonalá konzervace kdoule, středně výrazné
  • Chuť: Opravdu velmi jemná, dlouhotrvající a intenzivně ovocná

Doplňkové parametry

Kategorie: Kdoulovice
Obsah alkoholu (%): 43
Obsah balení (l): 0,5
Region: Středočeský kraj

Recenze

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 3.12.2022
Jakožto milovníci Žufánkovy Kdoulovice byla konfrontace zatížena velkým očekáváním, které bylo naplněno. Radlíkovic verze je méně aromatická a naopak trošku více řízne. Obě jsou shodně vrcholem našeho paličství a patří mezi to vůbec nejlepší, co na tomto poli vzniklo. Je to sofiina volba, ale volil bych Radlík, žena Žufánka. Pokud bychom ale zohlednili aspekt ceny, na "value for money" vítězí maestro Žufánek...
5
LD Avatar autora | 27.12.2021
Velmi zajímavé pití. Neskutečně jemné a skvěle vypálené.
5
FT Avatar autora | 23.9.2021
Koštovalo nás více a shodli jsme se na jemnosti a zvláštní chuti, kterou mnoho lidí nezná. Oproti některým jiným kdoulovicím se mi zdá sladší. Za mně - jsem spokojen.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

background

V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí.

Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.

Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.