Detailní popis produktu
Jakamarus 40%
Legendární prvorepublikový bylinný likér JA-KA-MA-RUS se vyrábí od roku 1916 podle původní receptury lékárníka Aloise Kříže. Díky své jemné, hořké a kořeněné chuti se proslavil po celé tehdejší Československé republice. V době své největší slávy nechyběl v žádné kredenci nebo spíži.
TŌSH pokračujeme v tradici výroby, která se píše od 30 let minulého století. Zachováváme nejen charakteristickou chuť podle původní receptury, ale i originální lahev v původním designu. Hořká a kořeněná chuť obsahuje více jak 50 % extraktu z bylin a koření z celého světa.
cena dobrá, chuť zajímavá. Po tomto nápoji jsem neměl skoro žádnou kocovinu. Někdy používám proti bolesti břicha.
5
Výborný. Objednáno poněkolikáté a určitě ne naposled.
5
Výborný, opět objednám ????
5
Naprosto vynikající. Nasládlý bylinný likér s hořkým, grepovým zakončením. Tenhle kousek mi naprosto sedl. Chuťově postrádá trpkost a sílu Altfernetu a je bližší k 62% tatranskému čaji, ale není až tak sladký, a osobně mě hodně baví dobře provedená hořkost.
5
Dobrý, zatím jsem jen ochutnala. Taky si na něj vzpomínám z dřívějška.
5
Je to dárek, ohodnotím po obdarování. Vybrala jsem tento digestiv, protože si ho pamatuju z pobytu u babičky a následně i u nás doma...takže nebylo co řešit!
5
Jsem velmi spokojen. Kl.
5
Výborný. Lepší než jsme očekávali. Tedy znám ho z dávných dob, ale teď mi chutná lépe.
5
+ Produkt znám jiz od roku 1960 jako kluk od babičky.Výborný produkt na žaludeční potíže.
5
Již jsem hodnotil.. Co na tom hodnotit, když to nemá konkurenci. Je to prostě super.
5
Výborný dárek k 90. narozeninám.
5
super pitíčko-žaludek je potěšen. Doporučuji všem.
5
Vynikající...Díky za něj.
5
jako vánoční dárek určitě bude super
5
+ To je prostě lahůdka - ještě víc sladké a mnohem, mnohem více hořké než Fernet. Prostě super.
5
Rozhodně skvělé, zajímavé, zvláště ten kořeněný konec.
5
Báječná chuť po hřebíčku, za mě jeden z nejlepších digestivů.
5
+ Excelentní digestiv. Ani Becherovka, ani Fernet, něco mezi, ale výborně to chutná.
5
Vůně jako Becherovka, první vteřina po napití také stejná chuť, ale má víc hořký "dojezd". Chutná.
5
+ pamatuji si likér z mládí, když se prodával v samoobsluhách a po dlouhých letech ho zase budu pít
osvědčený likér, jsem rád, že se opět vyrábí v nezměněné podobě, moc díky za něho
5
+ Vynikající hořkost bylin, které pohladí patro i nitro
5
Výborný nápad,čekal jsem na něj přez 40 let. Ač hřebíček moc nemusím, tak v tomto případě je to geniální kombinace. Jakamarus je jeden z nejlepších bylinných likérů.
5
Báječná chuť. Balzám na žaludek.
5
Zatím jsem neochutnal. Mám to jako dárek. Vzpomínám, že kdysi děda Jakamarus měl. Vzpomínka na dětství.
5
Babička si dávala stopečku na trávení, dožila se 96 let. Chuť i kvalita stejná jako před 40 lety. Budu brát taky.
5
Super - fakt retro, pripomienka "mládí".
5
Je to sakra hořké. Mám to v kredenci a věřím, že to přes svátky použiju. :-)
TŌSH je červen 2018 a srdci Hané – v Těšeticích blízko Olomouce vyrůstá lihovar. Tedy on už tu stál od konce 16. století, kdy ho nechal vybudovat opat olomouckého Klášterního Hradiska – Jiří Pavorin z Pavorinu…
TŌSH on vlastně vzniká podruhé.
TŌSH výroba se zaměřujeme na suroviny z obilí z úrodné Hané. Roste všude okolo lihovaru. TŌSH pěkně od začátku, od zrníčka. Pomele se, odrmutuje, vykvasí a vydestiluje se voňavý destilát. Možná vás to překvapí, ale nejen ovoce, ale pšenice, žito a ječmen mají svoji vlastní intenzivní chuť. TŌSH, ona třeba žitná byla vždycky oblíbeným pitím.
TŌSH není to jen z naší hlavy. Navazujeme na tradici první české whisky – značky King Barley, vyráběné přímo tady u nás v pálenici od roku 1973. Všechno vybavení je původní. Od kvasných kádí, destilačního zařízeni, až po dubové sudy. První šarže King Barley whisky je od léta 2017 v bečkách.
TŌSH to by lihovar nebyl na Hané, kdyby nepálil i naše oblíbené ovocné destiláty -ŌVICE.