
Dvě odrůdy hrušek (Konference a Bohemica) společně prokvasili, prošli destilací a poté odpočinuli několik měsíců v sudu.

Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.

Ovocný destilát vyráběný trojstupňovou destilací. Slivovice je kvašená bez pecek pro získání jemné chuti a vůně.

Ovocný destilát vyráběný trojstupňovou destilací. Slivovice je kvašená bez pecek pro získání jemné chuti a vůně.

Jemný višňový destilát z odrůdy višní, kterou si netroufáme vyslovit ani napsal :-).

Už jen přivonění vás posadí na židli. První doušek ten už posílá do kolen.

Dřínkovice dnes patří mezi netradiční, vzácné destiláty. V minulosti se však jeho plody destilovaly zcela běžně.

Lokální specialita. Plody švestek odrůdy Durancie totiž pocházejí jen z obce Kuželov, kde sídlí palírna.

Horňácká hruškovice z lokálního ovoce. Tradiční, jemná a dobře pitelná. Přesně taková je tradiční hruškovice.

Horňácká hruškovice williams z lokálního ovoce. Krásně voňavá, jemná a dobře pitelná.

Horňácká hruškovice z lokálního ovoce. Tradiční, jemná a dobře pitelná. Přesně taková je tradiční hruškovice.

Tato Moravská jablkovice z dubového sudu je vynikající destilát, který v sobě spojuje tradiční moravskou výrobu s hlubokým a komplexním charakterem.

Mikroskopická série 54 lahví, která vznikla tradičním předvařením kdoulí, následným kvašením a destilací.

Jaká vypadá pravá Horňácká Meruňkovice? Je folklórní, krásná a hlavně dobrá. A je z Kuželova.

Mišpulovice je asi nejvzácnější pálenka na trhu. Většina lidí neví jak mišpule vypadá, natož jak chutná destilát z nich.

Rynglovice z Moravy je tradiční ovocný destilát vyráběný z plodů rynglí, které jsou známé svou sladkou chutí.

Tradiční slivovice s velkým podílem pecky ku ovocné mase švestky.

Horňácká Slivovice byla vždycky pojem. Horňácké ovoce při síle 50%. Co víc si přát.

Terkelice je ve slovenské a moravské vinařské oblasti historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.

Terkelice je ve slovenské a moravské vinařské oblasti historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.

Tradiční 50% třešňovice je ideální parťák pro výjimečné chvíle.

Jaká má být pravá Horňácká Višňovice? Lokální, tradiční a především lahodná. Prostě ta z Kuželova.

Jaká má být pravá Horňácká Višňovice? Lokální, tradiční a především lahodná. Prostě ta z Kuželova.

Říká se, že pod komínem chutná pivo nejlépe. Hrušky na tuto hruškovici rostou vlastně pod kotlem pálenice a pro pálenku zjevně platí to samé, co pro pivo :-).

Zrání v sudech po whisky propůjčilo destilátu hloubku a zjemnilo jeho výraznou hruškovou chuť. Ve vůni je pro odrůdovou hruškovici nestandardně patrný hřebíček a vanilka.

Intenzivní vůně dokonale zralé, sladké hrušky, která naladí vaše smysly na první doušek.

Destilát plný slunečního tepla a šťavnatých hrušek Lucasova, které rostou na úrodných svazích jižní Moravy.

Na sluncem zalité Hané vyzrálé hrušky jsou základem tohoto destilátu.

Chuť Moravských vinic koncentrovaná do skvostného destilátu.

Sejvovice, neboli Remedium Savegamium, je mocný lektvar známý ze hry Kingdom Come: Deliverance, kde ho lze připravit na alchymistickém stole. Kdo tento lektvar okusí, zachrání...

První, výrazně limitovaná edice třešňovice, vyrobená z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia z vlastního sadu v Kostelanech u Kroměříže.

Třešňovice ze sklizně roku 2022 z pozdních odrůd třešní Kordia a Regina.

Nová ročníková edice poctivé třešňovice z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia a Regina z vlastního sadu v Kostelanech u Kroměříže.

Unikátní, velmi jemný a aromatický průtahový destilát z malin. Průtahové destiláty (tzv. geisty) mají výhodu v dlouhé živostnosti

Hruškovice Williamska té nejvyšší kvality. Jihočeské šikovné ruce vybírají ty nejlepší české hrušně čáslavky a s láskou palí klasickou hruškovou pálenku.

Lahodná lehce nakyslá pálenka z Jižních Čech. Ochutnejte višně v nejkrásnějším skupenství.

Kvasná malinovice je velká vzácnost. Paliče, kterou tuto chuťovou manu v ČR dokáží vyprodukovat, spočítáte na prstech jedné ruky.

Jihomoravské meruňky odrůdy Velkopavlovická, pozorné vedení kvasu a pomalá destilace. Zaklad voňavého ušlechtilého destilátu.

Meruňkovice stařena v akátovém sudu, kde předtím zrála oblíbená mandlovka. Získala tak mandlové a meruňkové tóny.

Pálenka destilovaná v roce 2022. Po destilaci zrála 3 měsíce trochu netradičně v dřevěném sudu ze španělského dubu, ten byl jen lehce vypálený.

Tato pálenka z malin vznikla průtahovou destilací malinového macerátu. Maliny jsou macerovány v lihu po přesně určenou dobu a výsledná pálenka je tak chutí i vůní věrná ovoci,...

Pálenka z planých trnek je velmi kvalitní destilát z plodů planě rostoucích keřů trnky. Pro zpracování se užívají pouze plody, které byly ponechány na keřích přes...

Dva malé české lihovary se spojily, aby umocnily své lihovarnické zkušenosti a umění a vytvořily tuto lahev.

Po experimentálním uvedení Lihovárek experience se v Poněšicích rozhodli mít sudovou kdoulovici standardně v sortimentu.