Horňácká Durancie na dubu 50% 0,5l
Související produkty
Tradiční slivovice s velkým podílem pecku ku ovocné mase švestky.
Horňácká Slivovice byla vždycky pojem. Horňácké ovoce při síle 50%. Co víc si přát.
Horňácká hruškovice williams z lokálního ovoce. Krásně voňavá, jemná a dobře pitelná.
Horňácká hruškovice z lokálního ovoce. Tradiční, jemná a dobře pitelná. Přesně taková je tradiční hruškovice.
Tradiční slivovice s velkým podílem pecku ku ovocné mase švestky.
Ochutnejte destilát z cukrové řepy, budete valit bulvy!
Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.
Detailní popis produktu
Horňácká Durancie na dubu 50%
Ochutnejte terroir malebné vesnice Kuželov, nad kterou se nachází větrný mlýn, podle něhož se jmenuje místní palírna.
Lokální švestky kvasí společně s peckou. Stejně tak se i destilují. Tím se dosahuje charakteristické chutě a vůně, ve které najdete nejen ovocné tóny, ale i tóny mandlí a marcipánu. V této limitované edici je destilát ozvláštněn zráním na silně toastovaném francouzském dubu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slivovice |
---|---|
Kvašeno a destilováno: | S peckou |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Region: | Zlínský kraj |
Tradiční jablečný destilát z rodinného lihovaru v Úhonicích.
Vysoká kvalita, lokální suroviny a ruční práce. Nic více za jablkovicí z Podorlické palírny není.
Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.
Destilát, který vznikl blendem několika odrůdových destilátů, které zrály v sudech odlišnou dobu.
Nová odrůda jablkoně a zcela nová odrůdová pálenka v portfoliu lihovaru Agnes.
Jablečné cuvée ze 4 druhů jablek, které se jemně destilují a následně ředí jablečným moštem.
Ušlechtilý jablečný destilát zrající v dubových sudech. Limitovaná roční edice je 600 ks láhví.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy, se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká - Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.
Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.