Horňácká Terkelice (Muškát Moravský) z Kuželova 50% 0,5l

479 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.7.2022

Terkelice je, ve slovenské a moravské vinařské oblasti, historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Terkelice (Muškát Moravský) z Kuželova

Matolina (vylisované) hrozny muškátu moravského jsou skvělým základem pro terkelicu. Pálenku právě z rozkvašených matolin. Muškát moravský je velmi aromatická odrůda, díky čemuž je destilát silně ovocně vonící a nemá tak suchou chuť, jako má tradiční grappy. 

Vůně je silně ovocná. Chuť je na ovoce o něco méně bohatá. Už je zjevné, že jde o suchý destilát s kořenitým závěrem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vínovice
Druh Vínovice: grappa
Obsah alkoholu (%): 50
Obsah balení (l): 0,5
Region: Jihomoravský kraj
Odrůda: Moravský muškát

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AE Avatar autora | 13.5.2022
Terkelice je opravdu výborné pití ???????? a název jsem poprve slyšela v seriálu Hospoda,i z čeho se vyrábí. Jsem ráda, že jsem ju mohla od Vás s přáteli ochutnat????
5
A Avatar autora | 9.2.2022
Paráda Toužil sjem ochutnat TERKELICU co jsem se dozvěděl že existuje A DÍKY Lihovárku mám další splněný sen.
5
Avatar autora | 4.2.2022
Hezky jako darek
5
MZ Avatar autora | 3.2.2022
Skvely darek pro pany

cover_6

Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.

V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká. Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.

Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení