Gastrospirits

Petr Sudetenschnaps

Každé hory mají legendu o pokladu. V Krušných horách se jedna taková legenda právě rodí pod taktovkou především na Německo orientované firmy Gastrospirits. Jmenuje se Sudetenschnaps a jde o jedinečnou pálenku z několika druhů jablek. 

Zakladatel Petr Minaréch převzal řemeslo destilace schnapsu po svém otci. Zpočátku destiloval vlastní generacemi prověřenou recepturu jen pro sebe, své známé a obchodní partnery. Tehdy to bylo formou pěstitelského pálení. Lahve s podomácku vytištěnou etiketou vzbudili mezi jejich majiteli zájem. Právě jejich zájem Petra povzbudil k založení podniku, ve kterém vzniká Sudetenschnaps už v řežimu ovocného lihovaru. Pořád jde o čistě ruční výrobu malých sérií.

Sudetenschnaps uchovává specifická aromata a duši kouzelné krušnohorské přírody s cílem předat pijákovi jedinečnou kompozici čtyř druhů jablek s jemnou hořko-sladkou chutí. Jablka pocházejí z trojmezí Čech - Saska - Bavorska. Z krajiny, která byla už na římských mapách označována, jako "Monte Sudeti".

Petr se navíc domluvil s českým lihovarnickým kouzelníkem Martinem Žufánkem, se kterým dali dohromady skvělý na zázvoru postavené gin - GIN GER.

 

 

 

 

Žádné produkty značky Gastrospirits nebyly nalezeny...