Anton Kaapl Hruškovice 47% 0,5l

549 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Jednodruhová hruškovice, která patří mezi naše oblíbence. Jemná, ovocná, voňavá. Jednoduše skvostná.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Anton Kaapl Hruškovice 47%

Po ochutnání se tato hruškovice stala okamžitě jednou z oblíbenců celé kategorie. Opravdu se povedla. Hooodně se povedla. Krásná ovocná vůně a kulatá chuť bez žádné senzorické chyby. Skvost.

Hruškovice je z odrůdy hrušní Xenia (Nojabrskaja). Jde o velkoplodou odrůdu se sklízní v polovině října. Xenia má velké pevné zeleně zbarvené plody, které se vyznačují svou sladkou a šťavnatou chutí a výrazným aroma hrušky. V době sklizně jsou plody zelenožluté. 

Nelze než doporučit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hruškovice
Obsah alkoholu (%): 47
Obsah balení (l): 0,5
Region: Jihočeský kraj
Položka byla vyprodána…
5
9x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
A Avatar autora | 13.12.2022
Dárek udělal velkou radost
5
Avatar autora | 29.12.2021
Vynikající produkt i jednání
5
VM Avatar autora | 7.9.2021
Vynikající, jemná, voňavá hruškovice.
5
MR Avatar autora | 12.11.2020
sel jsem najisto hned pro tri lahve, vim, co kupuji,-) jemna,vytecna!
5
JK Avatar autora | 22.8.2020
opravdu jemna
5
AC Avatar autora | 22.4.2020
Příjemná chuť bez ocásku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

1080x300_3

Anton Kaapl (1884 – 1948) založil rodinnou tradici pálení ovocných destilátů. Byl palič, válečný veterán Velké války, starosta obce Jílovice a příslušník jednoho z nejstarších rodů žijících v obci. V Jílovicích (Gilowitz) žije rodina minimálně od roku 1658.

Rodinný lihovar v Jílovicích vznikl na základě dlouholetých zkušeností s pěstitelským pálením. Pálí dle neustále inovovaných rodinných receptur a technologických postupů. Ovoce vybírá osobně rodina Káplova u nejlepších evropských sadařů. Vybírají jen ty nejzralejší a nejšťavnatější plody. Destiláty ředí měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.

Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňová destilace a stárnutí alkoholu. To tvoří pro mlsné jazyky výjimečnou dobrotu.