FD House Rhum Agricole 1492 45 % 0,7l

1 690 Kč
Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024

Rhum Agricole 1492 je první opravdu český rum. Tedy první, který se u nás opravdu destiluje. Navíc není destilovaný z melasy, ale čisté šťávy z cukrové třtiny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

FD House Rhum Agricole 1492 45 %

Rhum Agricole je výsledkem fermentace a destilace provedené v lihovaru Family Distillery House. Bílý rum s obsahem alkoholu 45% je v nabídce v originální láhvi o obsahu 0,7l, který se dále neupravuje ani nezraje v sudech. Ve vůni najdete jemné tóny čerstvé třtiny, na patře příjemnou třtinovou chuť, která se vám dále rozvíjí v předlouhém závěru.

  • Do každé lahve je vloženo stéblo cukrové třtiny.

Buďte účastni v projektu výroby skutečně prvního rumu na území České republiky, ať už vyrobeného z melasy či ze šťávy.

Agricole, neboli zemědělský či plantážnický rum, je termín užívaný ve frankofonních částech ostrovů a v bývalých koloniích. I když většina rumů se vyrábí z odpadních produktů při výrobě cukru – melasy. Agricole rumy se vyrábí pouze ze šťávy z cukrové třtiny, která se vylisuje, čerstvá šťáva zkvasí a destiluje na rum. Fermentace přitom probíhá pouze dva až tři dny ve směsi s ušlechtilými kvasinkami. Vzniklý destilát má čirou barvu a je lahvován přímo, bez ležení. Neukládá se do dřevěných sudů, kde přejímá jiné chutě ostatních nápojů a dřeva. Agricole rumy jsou silnější, přímé a dražší: Jsou chuťově svěží s odkazem na cukrovou třtinu a na její rostlinné tóny. Hlavním parametrem je čerstvost a svěžest.

Název rumu 1492 má dva významy. A ano, především jde o rok objevení Ameriky, která nejvíce rumy zpopularizovala. Také jde o výšku nejvyšší hory Moravy - Praděd a tedy i regionu palírny.

Tak tohle je Rhum Agricole 1492, ať vám chutná.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Lihovar Family Distillery House navazuje na původní tradice výroby alkoholických nápojů obnovou starých receptur, návratem k používání původních metod přirozené macerace bylin, koření a ovoce, ale především ruční výrobou osvědčených druhů destilátů. 

Distiller Jiří Koukolský těží zkušenosti z dlouholeté práce v zahraničí – v Německu, Francii a Belgii, kde působil v lihovarech. Jeho znalosti jsou především v oblasti ovocných destilátů, brandy a absintu.