Sudličkova Slivovice 50% 1,5l
Související produkty

Tradiční jablečný destilát z rodinného lihovaru v Úhonicích.

Renet je výjimečný destilát. Na rozdíl od většiny pálenek z jablek není pálen z jablečného kvasu, ale z cidru, který vyrobila místní firma BBCidre.

Dlouhým zráním zakulacení Jablkovice té nejvyšší kvality. Budete mít pocit, že se procházíte sadem.

Nová odrůda jabloně a zcela nová odrůdová pálenka v portfoliu lihovaru Agnes.

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.

Ušlechtilý jablečný destilát zrající v dubových sudech. Limitovaná roční edice je 600 ks láhví.

Vysoká kvalita, lokální suroviny a ruční práce. Nic více za jablkovicí z Podorlické palírny není.

Destilát, který vznikl blendem několika odrůdových destilátů, které zrály v sudech odlišnou dobu.
Detailní popis produktu
Sudličkova Slivovice 50% 1,5l
Pro výrobu se používají vyzrálé švestky, které jsou před kvašením odpeckovány a podrceny. Vznikne tak kvas, který pozvolna minimálně 60 dnů kvasí přirozenou cestou.
Po klasické destilaci se slivovice nechává odpočinout, aby byla před cestou k zákazníkovi jemnější.
Na 1 litr pálenky je potřeba 9-13 kg švestek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slivovice |
---|---|
Kvašeno a destilováno: | Bez pecky |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 1,5 |
Region: | Pardubický kraj |

Klasický destilát z jablek pálený v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.

Limitovaná série odrůdové jablkové pálenky.

Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.

Jablkovice jako žádná jiná. Výrobní proces se inspiroval mexickým mezcalem a vznikl destilát úplně nových parametrů.

Čtvrtý díl naší experimentální série destilátů. Tentokrát jsme vypálili jablečný cider.

Speciální odrůdová jablkovice z edice Blatenských destilátů je vyrobena z odrůdy Golden delicious.

2 roky zrající jablkovice z vybraných odrůd jablek.

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ve středověkém zemědělském dvoře v obci Lhota Sudličkova vznikají stejnojmenné pálenky a likéry.
Matěj Sudlička byl roku 1480 ustanoven místním hejtmanem a vdechl místu život. Za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Od roku 1998 se zde opět rozběhla tradice lihovarnictví. Z počátku šlo o malou pěstitelskou pálenici, jejíž věhlas během let dovedl majitele i k vlastní výrobě ovocných destilátů a lihovin.
Od dob, kdy se ve zdejším zemědělském dvoře pálilo za pomocí starověkého Alembiku jsou už dávno minulostí, ale zdejší pálenky mají nadále kvality alchymistických elixírů.