Agnes Zelená Bohdaneč

Palírna Agnes v Bohdanči na Kutnohorsku je trochu laboratoř. Intenzivní vůně kvasu, bublání a spousta trubek mnoha tvarů i velikostí.
"Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec.
Dlouholetým favoritem palírny je rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. Ryngle je sladší zelená švestka, která má odlišnou chuť i aroma. "Spousta milovníků Slivovice by po vyzkoušení Rynglovice na tradiční Slivovici zanevřela," dodává hlavní postava palírny. Zkuste ji! Pokud tedy budete mít kliku a jejich často nedostupný skvost ukořistíte.
Mezi další produkty, které je třeba zmínit, patři hruškovice muškatelka - méně obvyklá odrůda, která je famózní; medovec - tedy pálenka z medoviny a meadicine gin - světově unikátní gin, jehož základem je právě medovec. Je to taková ginová pohádka.
Výpis produktů
Máte rádi Espresso tonic? Kávový likér Koflík zjednodušuje a povyšuje tento klasický kávový drink do úplně jiných rozměrů.
Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...
Tři roky zkoušel, ochutnával a vymýšlel Honza Kadlec svůj gin. Od začátku věděl jedno - nebude postaven na velejemném lihu. Jako základ bude využit ušlechtilý destilát.
Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu plný skvělé chutě.
Rynglovice je sladší a vzácnější variantou slivovice. Strom Renklóda nese jméno po francouzské královně Klaudii Francouzské.
Hruškovice je oblíbená kvůli výrazné chuti a vůni. Hruškovice z palírny Agnes je oblíbená i pro svou dokonalou čistotu a kosher kvalitu.
Klasický destilát z jablek pálený v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.
Vyrobit medovec není žádný med. Chce to trpělivost... nejprve musí vzniknout medovina, vyzrát a pak se teprve může destilovat.
Odrůdový speciál z dílny lihovaru Agnes.
Trochu exotická pálenka, která je ovšem z ryze českého ovoce rostoucího za humny palírny.
Jemná pálenka vznikla dvoustupňovou destilací z pozdních kyselých višní. To je něco, co chcete ochutnat.
