Horňácká Ořechová 30% 0,5l
Související produkty
Kombinace ovocného destilátu se zázvorem je dnes už tradičním Valašským léčivem.
Smolně tmavý likér s typickou sladcehořkou chutí vlasšského oříšku.
Digestiv, který typickou hořkost doplňuje o sladké tóny.
Lokální specialita. Plody švestek odrůdy Durancie totiž pocházejí jen z obce Kuželov, kde sídlí palírna.
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Bruno je ideální aperitiv. Hořkosladká chuť, jemné a svěží aroma koření vám učaruje.
Luxusně vypadající likér s luxusním složením.
Pražský bylinný likér hořkosladké chuti je výjimečný svou skladbou přírodních bylinných extraktů, ovocného destilátu a medu.
Lahodný hořkosladký likér inspirován recepturou hraběte Hohenlohe. Delikátně vyvážená chuť jalovce, pelyňku, zeměžluče, kmínu a dalších 38 bylin.
Původní staročeský likér s lehkou vůní lipového květu, bylinným podtónem a dlouho trvající medovou dochutí.
Ještě před uvedením na trh získal v únoru 2022 od rakouských someliérů stříbrnou medaili na evropské soutěži ve Wieselburgu a ocenění na světové soutěži Destillata v březnu 2022 .
Puškvorec, to je synonymum hořkosti a kořenitosti. A tady jej máte v kapalné podobě.
Kmínka Likérky Ullersdorf je silně aromatická, doplněná anýzovou dochutí. 35 % silný likér se tradičně vyráběl velmi sladký. V tomto případě je slazení omezeno na rozumnou míru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká. Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.
Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.