Dali jsme dohromady ty nejlepší moravské, slezské a české slivovice, které u nás jdou sehnat. Osobně tak ručíme za to, že vás ani jedna z těchto výborných a poctivě vyrobených slivovic nezklame. Žufánek, Palírna Radlík, Agnes, Anton Kaapl i kvalitní Vizovická slivovice, která pochází, pro někoho možná trochu překvapivě, z palírny Rudolf Jelínek. Ochutnejte je všechny.
Slivovice je nejoblíbenější ovocný destilát v Česku. Její výroba je prostá, ale ne jednoduchá! Nejprve zkvasíte švestky. Pokud i s peckou, tak získáte mandlovější tóny (takto to mají rádi na Moravě), pokud bez pecky, bude slivovice jemnější, trochu jednodušší a bez chuti a vůně pecek. Poté destilujete a nakonec ředíte na požadovanou lihovost. Někdy se slivovice ukládá do dubových sudů, kde se časem tzv. zakulatí a získá zlatavou barvu.
Cena slivovice bývá různá a ovlivňuje ji mnoho věcí – od toho, kolik se urodí švestek, po ceny energií. Tu kvalitní od malých českých výrobců ale nekoupíte pod 450 Kč. Leda byste měli štěstí na akci.