Slivovice

Dali jsme dohromady ty nejlepší moravské, slezské a české slivovice, které u nás jdou sehnat. Osobně tak ručíme za to, že vás ani jedna z těchto výborných a poctivě vyrobených slivovic nezklame. Žufánek, Palírna Radlík, Agnes, Anton Kaapl i kvalitní Vizovická slivovice, která pochází, pro někoho možná trochu překvapivě, z palírny Rudolf Jelínek. Ochutnejte je všechny.

Slivovice je nejoblíbenější ovocný destilát v Česku. Její výroba je prostá, ale ne jednoduchá! Nejprve zkvasíte švestky. Pokud i s peckou, tak získáte mandlovější tóny (takto to mají rádi na Moravě), pokud bez pecky, bude slivovice jemnější, trochu jednodušší a bez chuti a vůně pecek. Poté destilujete a nakonec ředíte na požadovanou lihovost. Někdy se slivovice ukládá do dubových sudů, kde se časem tzv. zakulatí a získá zlatavou barvu.

Cena slivovice bývá různá a ovlivňuje ji mnoho věcí od toho, kolik se urodí švestek, po ceny energií. Tu kvalitní od malých českých výrobců ale nekoupíte pod 450 Kč. Leda byste měli štěstí na akci.

Nejprodávanější

1 položek celkem
durancie
gold23
579 Kč

Tradiční slivovice s velkým podílem pecku ku ovocné mase švestky.

3129