Blatenská Slivovice 50% 1l
Související produkty
Jihočeská hruškovice o tradiční síle 50%.
Tradiční slivovice s velkým podílem pecky ku ovocné mase švestky.
Původní odrůda švestek, kterou všemožné choroby de facto zařadily do červené knihy ovocných stromů. Nesmírně vzácná pálenka, která je v neposlední řadě neskutečně dobrá.
Ovocný destilát vyráběný trojstupňovou destilací. Slivovice je kvašená bez pecek pro získání jemné chuti a vůně.
Sudličkova Slivovice se vyrábí z kvalitních švestek. Používají se pouze velmi vyzrálé, odpeckované švestky.
Višňovka, tradiční český likér, je vyráběna z vyzrálých višní, které jí dodávají výraznou sladko-kyselou chuť a intenzivní aroma. Tento nápoj zaujme i svou přírodní rubínově...
Jemná a přesto výrazná jablkovice, která si odnesla titul nejlepší jablkovice z Flora koštu.
Vysoká kvalita, lokální suroviny a ruční práce. Nic více za jablkovicí z Podorlické palírny není.
Detailní popis produktu
Blatenská Slivovice 50%
Jedním z typických českých nápojů je bezesporu Slivovice. Tradiční ovocný destilát vyrobený výhradně ze švestek.
Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě, protože jen tehdy vynikne jeho osobitý charakter.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Slivovice |
|---|---|
| Kvašeno a destilováno: | S peckou |
| Obsah alkoholu (%): | 50 |
| Obsah balení (l): | 1 |
| Region: | Jihočeský kraj |
Jablečné cuvée ze 4 druhů jablek, které se jemně destilují a následně ředí jablečným moštem.
Jablkovice z odrůdy, kterou lze bez přehánění označit za Moravské zlato.
Plná, vyvážená a nádherně hladká.
Dlouhým zráním zakulacení Jablkovice té nejvyšší kvality. Budete mít pocit, že se procházíte sadem.
Ušlechtilý jablečný destilát zrající v dubových sudech. Limitovaná roční edice je 600 ks láhví.
Renet je výjimečný destilát. Na rozdíl od většiny pálenek z jablek není pálen z jablečného kvasu, ale z cidru, který vyrobila místní firma BBCidre.
2 roky zrající jablkovice z vybraných odrůd jablek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kvalita a množství ovoce v jižních Čechách inspirovalo barona Hildprandta, aby roku 1885 založil Zámecký ovocný lihovar přímo naproti svému vodnímu zámku v Blatné, na místě cukrovaru, který zde postavil v roce 1812. Když lihovar zakládal, jistě netušil, že na následujících více než sto let bude jeho rod vyhnán z Čech až do Etiopie.
Členové rodu Hildprandtů se na Blatnou vrátili až na začátku devadesátých let.
Dnes v Zámeckém ovocném lihovaru Blatná vznikají likéry i ovocné pálenky. Vše pod dohledem Václava Šitnera.
