Blog

Výpis článků

Skanzen Modrá otevírá pálenkou stezku

🥃 Pálenková stezka ve Skanzenu Modrá: 160 českých skvostů na dosah ruky Když se spojí Skanzen Modrá a Lihovárek.cz, vznikne něco, co tady ještě nebylo — Pálenková stezka, kde si můžete sami natočit a ochutnat to nejlepší z české pálenkářské scény. Žádné fronty, žádný barman. Jen vy, stovky lahví a chuť objevovat. Když s nápadem Josef Hájek ze Skanzenu Modrá přišel, byli jsme nadšení. A povedlo se...

oPití NEWS #4 - Last minute pozvánka na pálenku roku

V dnešním díle vás samozřejmě zveme na vyhlášení Pálenky roku. Dále proběhne náš první #bottlebattle, představíme naše #drinkguilty a zmíníme otevření jedné pražské čtyřky. #opitinews ...

oPití NEWS #3 - Post koštovací speciál

Nebylo snadné minulý týden natočit nové oPití NEWS. Tentokráte post-koštovní speciál. Omluvte prosím zhoršenou artikulaci, kvalitu obrazu a něco vulgarit. Odměnou vám budou drobné spoilery (byť nic zcela konkrétního) výsledků pálenky roku.  ...

oPití NEWS #2 - Novinky a zprávy z regionů

Zase pondělí? Jo! Je to tady. Naše oPití NEWS. Povolební speciál. Máme řešení pro každého voliče a k tomu spoustu novinek a typické zpravodajství z regionů.    ...

Spouštíme oPití NEWS

V naší branži se toho děje tolik, že se pouštíme do zpravodajství. První pokud byl hodně punk. První plnotučný díl vyjde v pondělí 29.září a potom už to cílíme na pravidelné týdenní intervaly. Každé pondělí vás do týdne povzbudíme dávkou lihu.   ...

Česká Pálenka - Dárek pro každého

Česká pálenka – dárek pro každého Láhev alkoholu je bezesporu jedním z nejuniverzálnějších dárků pod sluncem. Tímto darem lze vyjádřit téměř cokoli – a to i bez jediného slova. Jak dobře dotyčného znáte, jaké s ním máte úmysly, nakolik si ho vážíte. Ať už vybíráte lahev pro náruživého milovníka whisky, rumu, ginu, nebo něčeho opravdu netradičního, máme pro vás tipy, jak uspět – a přitom zůstat u ...

Skotsko 5.díl: Velikáni whisky průmyslu - pokora a rovnost.

Dnešní povídání bude tak trochu poctou. Poctou dvěma velkým osobnostem skotského whisky průmyslu. Konkrétně Alanu Winchesterovi z palírny The Cabrach, kde aktuálně působí jako jakýsi mentor, a Callumu Fraserovi, distillery managerovi z Glenfarclas. Oba pánové strávili ve whisky průmyslu desítky let a dotáhli to na samotný vrchol. Přesto si pro naši českou delegaci udělali čas – více než dvě hodin...

Skotsko 4.díl: Dědictví, dlouhodobí přesah, vkus a autenticita.

Anglie — a Skotsko nevyjímaje — je tradicionalistická země. Možná že právě ve Skotsku je ten tradicionalismus ještě výraznější než ve zbytku Spojeného království. Mají svůj styl a drží se ho napříč vším – ať už jde o městskou architekturu, ulice, nové přístavby a samozřejmě palírny. U palíren je to patrné na první pohled: vidíte, že za sebou mají historii. A u těch nových vidíte, že plánují, aby ...

Mandlovice neexistuje

Jednou provždy bych chtěl skoncovat s něčím, s čím se potýkáme pořád dokola. Naposledy mě to potkalo o víkendu, když jsem procházkou zašel do restaurace, kde měli na lístku „mandlovici“. Pominu fakt, že šlo o černou kořalku od jejich kamaráda, bez kolku a s etiketou vytištěnou na domácí tiskárně. To vše v podniku, kde jsou obvyklím publikem golfisté. Z toho soudím, že není třeba hrát na cenu a čer...

Skotsko 3.díl: Kultura pití u nás a ve Skotsku

Dnešní díl povídání o Skotsku – přesněji o našem skotském výletu – bude o rozdílech mezi Skotskem a Českou republikou. Rozdíl v kultuře pití: Česko vs. Skotsko Česká republika Česká republika je bez debat pivní velmoc. Tomu je přizpůsobené úplně všechno – od kultury konzumace až po ekonomiku. Kultura konzumace je založená na objemu. Dám si sedm piv a jednu zelenou. Jdu na jedno (mrk mrk). ...

Ovládací prvky výpisu

75 položek celkem